• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

11.11.2021

09:23

ŠOK OBRT! Oglasio se advokat sina Jovana Marića: Tvrdi da priča o izbacivanju iz stana nije tačna i da je ISTINA POTPUNO DRUGAČIJA

infomer/N.Đurović/printskrin pink

Društvo

ŠOK OBRT! Oglasio se advokat sina Jovana Marića: Tvrdi da priča o izbacivanju iz stana nije tačna i da je ISTINA POTPUNO DRUGAČIJA

Podeli vest

Psihijatar Jovan Marić (80) nedavno je šokirao javnost kada je u medijima naveo da njegov najmlađi sin Matija (20) hoće da ga izbaci iz stana koji mu je on svojevremeno prepisao. Ispričao je da je, zbog posledica korone i karcinoma koji ima teško bolestan i sinu uputio apel da ga ne izbacuje na ulicu. Sada se o svemu ovome oglasio i advokat njegovog sina Matije Marića, Nemanja Jolović.

Jolović je naveo da su netačne tvrdnje da Matija traži da se Jovan Marić iseli iz stana.

- To nije tačno. Njegov sin traži da se iz stana iseli gospođa Aleksandra Marić, druga po redu bivša supruga Jovana Marića, koja je zajedno sa Jovanom, raznim marifetlucima, uspela da uđe u stan i upiše se kao njegov vlasnik 1/1 – kaže advokat za "Novo jutro" na TV Pink i nastavlja:

Traže iseljenje prve žene

- Kako je do toga došlo? Kada je pokrenut postupak razvoda braka između majke Mateje Marića, da bi se osvetio za taj razvod, Jovan je zamenio bravu na ulaznim vratima stana u kojem su njih troje živeli zajedno. U postupku smo dobili odluku da se ključ preda i da se oni ponovo usele u stan. Tada smo saznali da je u stanu treće lice, ne Jovan Marić, već Aleksandra Marić. Tragom ove informacije došli smo do presude Višeg suda u Beogradu kojom je ugovor o poklonu stana između Jovana Marića i njegovog sina poništen, a nakon toga je usledilo zaključenje poravnanja između Jovana i Aleksandre, o navodnoj podeli bračne tokovine. U ovom postupku je Jovan svojoj drugoj po redu supruzi priznao jednu polovinu vlasništva nad stanom, a drugu polovinu je prodao.

Foto: Novak Đurović

Jovan Marić iza sebe ima 3 braka i troje dece

Advokat ističe da je Jovan Marić u ovom slučaju zloupotrebio svoj položaj sudskog veštaka i uz pomoć nesavesnog sudije izdejstvovao ovu presudu, a na osnovu priznanja gde se Jovan Marić pojavljuje kao zakonski zastupnik svog maloletnog deteta, iako je u tom momentu maloletno dete povereno majci.

- Ova presuda je mogla biti izdejstvovana samo u prisustvu majke, a morao je da bude kontaktiran i Centar za socijalni rad – kaže advokat.

Aleksandra Marić je, kaže advokat, do 26. januara bila formalni vlasnik spornog stana, u njemu je i živela. S druge strane, Jovan Marić je od 2011. godine živeo na adresi u Žarkovu.

- Sin Jovana Marića i bivša supruga živeli su kao podstanari jer ih je Jovan izbacio kada je Mateja imao 10 godina. On je taj koji je njih izbacio na ulicu, ne oni njega! Izbacio ih je tokom razvoda, a mi smo vodili postupak da se ponište ugovori sklopljeni sa Aleksandrom. U tome smo uspeli i od januara ove godine vlasnik stana ponovo je Mateja Marić, a mi tražimo iseljenje Aleksandre Marić sa svim licima i stvarima. Prvobitni ugovor o poklonu je, dakle, ponovo na snazi – kaže advokat.

Na pitanje kako komentariše izjave Jovana Marića u javnosti, advokat kaže da je reč o zameni teza i manipulacijama kojima je Marić, kao vrsan psiholog, vičan.

- Marić je zaista, svojevremeno, javnost okrenuo protiv svog deteta neistinitim ili poluistinitim tvrdnjama koje je iznosio. Nije tačno da Mateja nije želeo da ga viđa, a tokom razvoda, mali Matija je poveren na isključivo vršenje roditeljskog prava majci, uz Jovanovu mogućnost da ga viđa u kontrolisanim uslovima jer je protiv Marića vođen postupak za zaštitu od nasilja prema supruzi i detetu – kaže advokat za Pink.

- Sada je postupak završen, presuda je pravosnažna i sin Jovana Marića je vlasnik stana. U toku je postupak iseljenja Aleksandre Marić sa svim licima i stvarima iz stana – zaključuje Jolović.

Jovan Marić je ranije za Informer rekao da moli sina da dođe u njegov stan i da se o svemu dogovore bez tužbi, sudova i izvršitelja.

Ugovor o poklonu
- Sam sam kriv što u ugovoru o poklonu nisam dodao da mogu da ostanem u stanu do kraja života. Iskreno, nisam mogao ni da sanjam da ovako nešto može da mi se dogodi. U svakom slučaju molim sina ovako javno, preko novina, da dođe u naš stan da se vidimo i ispričamo... Boli me što ga sedam godina nisam video iako sam želeo i što zapravo i ne znam kako on danas izgleda! Molim ga da me ne izbacuje sada iz kuće na ulicu jer nemam gde. Star sam i jako bolestan, jedva sam preživeo ovu koronu i sada osećam ogromne posledice. Potpuno sam malaksao, pola dana prespavam i samo gledam gde je stolica da sednem. Uz to imam jake bolove, imam rak prostate, koji i ide uz moje godine. Tako da, sine moj, neću ja dugo, možda još godinu ili dve, a posle će sve biti tvoje - priča Jovan Marić suznih očiju i kaže bi, uprkos svemu, voleo da sinu Matiji prepiše i porodičnu kuću u Bijeljini...


- Sve sam mu to napisao u jednom pismu i poslao na adresu gde sam dobio informaciju da živi sa majkom. Otišao bih tamo i kucao im na vrata, ali ne želim da se slučajno desi neka neprijatna scena - priča doktor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 2 godine

Celog života muti vodu, laže i maže pa sam veruje da je to istina, nije se skidao sa TV, sad se uhvatio novina kao pijan za plot. A beše on i ambasador? Ej, blago si ga nama sa takvima.

Nebojša

pre 2 godine

Maric je okoreli prevarant i hohstaoler, manipulator, a kao i ogromna vecina vestaka te struke klasicni prevarant. I on a i mnogi medicinski odbori u celoj Srbiji pisali su nalaze po potrebi i za potrebe a sudije su im bili zapisnicari fakticki. Ceo njegov zivot je zivot jednog samozivog egoiste i kompleksasa.

Dragan Petrović Beograd

pre 2 godine

Iz očiju i po liku mu se vidi da je smrad od čoveka. Dzaba mu titula doktora psihijatra ako je bio nasilan prema ženi i rodjenom detetu. Se*em mu se u sve emisije kojima je samo sebe veličao.

milan

pre 2 godine

narodna izreka neko s..e pa se posle maže gadno

radioniagara

pre 2 godine

... ne znam zašto, ali ja ovom Mariću uopšte ne verujem !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija