• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragana Kocić

30.11.2021

13:29

Snežana iz Niša krenula u banju, pa na putu doživela NEVEROVATNO ISKUSTVO

dragana kocić

Društvo

Snežana iz Niša krenula u banju, pa na putu doživela NEVEROVATNO ISKUSTVO

Podeli vest

Šezdesetpetogodišnja Nišlijka Snežana Miljković minuli vikend provela je zarobljena u svom vozilu "fiat punto" u blizini groblja u selu Paljina, gde je zalutala u nameri da stigne do banje Topilo. U automobilu je provela više od 24 sata, a kako kaže, kada je shvatila da nema kud, odlučila je da sama sebi pomogne na najbolji način

S obzirom na to da je u kolima imala nešto namirnica i plinski primus, kuvala je sebi kafu a grejala se na sveću, jer je štedela akumulator.

Snežana kaže da je u subotu ujutro nameravala da poseti prijateljicu u banji Topilo čiji muž u tom mestu ima smeštajne kapacitete.

- Operisala sam oba kuka i kičmu a patim i od tromboze pa bi mi boravak u banji baš prijao. Oko 10 sati u subotu, krenula sam svojim vozilom u Topilo kako bih videla uslove i raspitala se za cene. Uključila sam navigaciju, bez problema sam prošla i blokade puteva organizovane tog dana, da bi mi u jednom trenutku telefon izgubio mrežu. Nisam uopšte znala gde sam ali sam videla jednog dečkića od petnaestak godina i obratila sam mu se za pomoć.

Pitala sam ga za put do banje Topilo a on me je uputio da vozim samo pravo. Krenula sam u tom pravcu, vidim šuma, groblje, neke livade a zatim jedna udolina na čijem je kraju bio potok. Shvatila sam da sam zaglavila u ćorsokaku i odlučila da se vratim. Međutim, kako je puteljak bio uzan, morala sam da krenem u rikverc. Išla sam polagano, ali je auto počeo da pleše kao list na vodi i zaglavio se između dva drveta. Nisam mogla dalje ni makac – opisuje iznenadnu avanturu ova šezdestpetogodišnjakinja.

Foto: dragana kocić

Snežana Miljković

Za maler, kako navodi, shvatila je da joj se telefon ispraznio te da neće moći da pozove pomoć. Ali, kako naglašava, nije se nimalo uplašila.

- Počeo je da pada mrak, videla sam jednog starca kako pali strnjiku na oko 500 metara od mog vozila. Nisam mogla da ga dozivam, bila sam promukla, zube sam sređivala pa sam dobila neku infekciju. Kako uvek sa sobom nosim pištaljku, počela sam da mu zviždim, pritiskala sam sirenu i signalizirala mu svetlima. Međutim, on nije reagovao ni na šta. Videla sam ga kako odlazi i shvatila sam da ću tu provesti noć – priča Snežana.

Sa ponosom ističe da uvek na put polazi kompletno opremljena za iznenadne situacije, što se u ovom slučaju pokazalo kao spasonosno.

- Znam koliko sveća znači kad ste u malom prostoru a nemate grejanja. Iseckala sam je na tri komada i zapalila je u jednoj konzervici. Imala sam rakijicu, pivo, kakao, kafu i neke grickalice. Upalila sam primus, skuvala sebi kafu i polako je pijuckala. Nije me bilo strah, od vampira se ne bojim, a kurjaka nema. Udobno sam se namestila kako bih zaspala, ali nisam uspela, probdela sam tu noć - priseća se ova Nišlijka čudne zgode.

Ni kad je svanulo, nikog nije bilo na vidiku, sve do 11 sati kada je Snežana primetila grupicu žena koja je išla ka groblju.

- Dobro jutro komšinice – obratila sam se jednoj od njih. Zamolila sam ih da mi dopune mobilne telefone da organizujem pomoć. One su pozvale policiju, došla su dvojica službenika, bili su jako ljubazni. Za njima je stigla i Hitna pomoć i dovela me kući. Dobro sam, jedini mi je problem što mi je auto i dalje tamo, išla sam juče sa trojicom ljudi, ali nismo uspeli da ga izvučemo – zaključuje svoju priču Snežana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15