• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.12.2021

13:42

Bezbrižni uz Triglav dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Triglav

Društvo

Bezbrižni uz Triglav dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Podeli vest

Triglav dobrovoljno zdravstveno osiguranje odličan je izbor jer pruža kvalitetnu, brzu i komfornu negu, što je u slučaju eventualnih nezgoda i narušenog zdravlja veoma bitno

Triglav dobrovoljno zdravstveno osiguranje odličan je izbor jer pruža kvalitetnu, brzu i komfornu negu, što je u slučaju eventualnih nezgoda i narušenog zdravlja veoma bitno. Osim toga, u tim okolnostima, omogućava pregled odmah, odnosno u roku do tri dana, pristup najmodernijoj dijagnostici i prijem kod vrhunskih lekara. To se pokazalo izrazito važnim u turbulentnom periodu Covid-19 pandemije, kada je opterećenost državnog zdravstvenog sistema uslovila pojačanu potrebu za uslugama privatnog sektora. Klijent je čitave godine osiguran određenom sumom, a lečenje mu je obezbeđeno u privatnim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srbije.

Premija osiguranja je unapred poznata, čime je sprečen neočekivan udarac na lične finansije, koji bi mogao da ga zadesi, ukoliko bi zdravstvene usluge morao da plaća „iz džepa“.

Postoje individualno, porodično i kolektivno dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Individualnim je osigurano samo jedno punoletno lice, dok je kod porodičnog polisom osigurano više lica koja pripadaju jednoj porodici i prijavljena su na istoj adresi. Minimalan broj lica za kolektivno ugovaranje je 20, a među osiguranicima mogu biti i zaposleni i članovi njihovih porodica. Polisom zdravstvenog osiguranja se mogu ugovoriti raznoliki paketi i pokrića. Prvenstveno se radi o polisama koje pokrivaju troškove vanbolničkog lečenja, a uključuju preglede lekara specijalista, dijagnostička ispitivanja, laboratorijske analize i drugo. Osim smeštaja u bolnici i ispitivanja, pokriće za bolničko lečenje obuhvata i hirurške intervencije do 100.000 evra.

Probuđena svest ljudi o pojavama koje egzistencijalno ugrožavaju život i zdravlje, dovela je do rasta tržišta zdravstvenih osiguranja i to od skoro 22%, u prvih 9. meseci 2021. Međutim, kod klijenata fizičkih lica to je primetno u manjoj meri. Veća svest je prisutna kod korporacija koje brinu o svojim zaposlenim, pa tako one ostvaruju 93% učešća u premiji dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Ono je postalo standard u nekim granama privrede, pa kandidati na razgovoru za posao podrazumevaju taj vid benefita. Postojeća poreska olakšica ide u prilog tome. Prosečna premija je oko 2.000 RSD mesečno, a na iznos premije dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja do iznosa od 6.062,00 RSD, mesečno po zaposlenom, poslodavac je oslobođen plaćanja poreza i doprinosa.

Kod građana interesovanje je primetno posebno među mladim porodicama čiji su nosioci već imali iskustvo u pokriću troškova zdravstvene zaštite preko dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje su ugovorili njihovi poslodavci.

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje namenjeno je osobama koje vode zdrav način života i posvećeni su preventivnim aktivnostima u očuvanju zdravlja. Moguće ga je ugovoriti na prodajnim mestima Triglav osiguranja, kao i putem mejla zdravstveno.osiguranje@triglav.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija