• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.01.2022

14:36

OVO JE NAJHLADNIJA PLANINA U SRBIJI! Sneg je visok skoro METAR, a od zime cvokoću zubi - Ako idete tamo spremite se za SNEŽNU APOKALIPSU!

Informer

Društvo

OVO JE NAJHLADNIJA PLANINA U SRBIJI! Sneg je visok skoro METAR, a od zime cvokoću zubi - Ako idete tamo spremite se za SNEŽNU APOKALIPSU!

Podeli vest

U Srbiji se danas ponovo zabeleo sneg, a najhladnija planina je Kopaonik

U celoj Srbiji sneg neprestano pada od jutros i dok je u Beogradu jedva prekrio ulice, na Kopaoniku je prava zimska idila.

Na jednoj od najposećenijih planina visina snežnog pokrivača iznosi 87cm, a trenutna temperatura je - 12 stepeni, što je ujedno i najniža temperatura izmerena u Srbiji danas.

U nedelju se na Kopaoniku zadržava slično vreme kao danas, u ponedeljak stiže novo zahlađenje, a temperatura će se spustiti i do - 17 stepeni.

Ipak, prema meteorološkoj prognozi u utorak će na Kopaoniku biti najhladnije, a najniža temperatura biće - 21 stepena.

Foto: Informer DN

Ne krećite na put bez zimske opreme

Oprez za volanom

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Preduzeće "Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Foto: printskrin

Vremenski izgledi za naredne dane

Zbog ekstremno niskih temperatura, snega i leda, danas je u većini Srbije na snazi žuti meteo alarm, a sneg ne prestaje da pada.

Nedelja

Promenljivo oblačno i hladno sa periodima sunčanog vremena. Lokalna pojava snega očekuje se uglavnom u planinskim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -9 do -2 stepena, a najviša od -1 do 3 stepena.

Ponedeljak

Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana hladno, u većini mesta ledeni dan. Na severu Srbije pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -4 stepena, a najviša od -3 do 1 stepen.

Utorak

Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana umereno oblačno, hladno i veći deo dana suvo. Uveče i noću ponegde provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -14 do -6 stepeni, a najviša od - 4 do 2 stepena.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija