• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

02.02.2022

14:18

CEO KBC DR DRAGIŠA MIŠOVIĆ OD PETKA U KOVID SISTEMU! Na respiratorima 24 pacijenta, NAJBROJNIJA OVA GRUPA LJUDI!

printscreen

Društvo

CEO KBC DR DRAGIŠA MIŠOVIĆ OD PETKA U KOVID SISTEMU! Na respiratorima 24 pacijenta, NAJBROJNIJA OVA GRUPA LJUDI!

Podeli vest

Zamenik direktora KBC "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić kaže da će od petka u kovid sistem biti uključen i A blok ove zdravstvene ustanove

- Veliki je problem da se zbrinu svi pacijenti koji su ranije bili zakazani, uglavnom pacijenti koji boluju od malignih bolesti, tu imamo i operisanih. Sada moramo da ih razmestimo u druge kliničko bolničke centre. Takođe, pacijenti koji su imali zakazane preglede. Pokušavamo da i danas i sutra urade taj pregled, jer od petka neće biti moguće to uraditi u narednom periodu - kaže dr Savić.

Na odeljenjima Interne medicine i Hirurgije je oko 60 pacijenata, koji će biti prebačeni u druge zdravstvene ustanove.

- Pokušavamo da Urologiju koja je sada u kovid sistemu izuzmemo iz kovida i da nastavimo da pacijente kojima je neophodno dalje bolničko lečenje sa strane hirurgije, da tu nastavimo sa lečenjem i da pokušamo da nastavimo sa operacijama pacijenata koji čekaju na operaciju malignih bolesti - kaže dr Savić za RTS.

Dodaje i da KBC Dragiša Mišović neće biti u Hitnoj službi i moli pacijente za razumevanje da ne dolaze tu za hitne slučajeve.

Foto: Tanjug

Od prošlog petka u crvenoj zoni je B blok, u kojem se trenutno nalazi 189 pacijenata, od toga 41 dete i 35 majki u pratnji. Klinička slika kod hospitalizovane dece je blaga, potvrdio je dr Savić.

Na respiratoru su 24 pacijenta, uglavnom stariji.

- Specifično za ovaj period je da je dosta visoka starosna struktura, uglavnom su pacijenti preko 70 godina. Ima i mlađih, ali preko 80 odsto su starije životne dobi - kaže dr Savić.

Dodaje da se veliki broj zaposlenih koji su oboleli od korona virusa vratio u stroj, te da je sada bolja situacije nego prošle nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

videcemo koliko ce skola biti zatvoreno .. 50% nastavnika je zarazeno ..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija