• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.03.2022

15:08

Pijace Srbije: Fiskalni račun se ne izdaje za voće i povrće

Pixabay

Društvo

Pijace Srbije: Fiskalni račun se ne izdaje za voće i povrće

Podeli vest

Poslovno udruženje "Pijace Srbije" je u današnjem saopštenju izdatom zbog, kako se navodi, niza netačnih i zbunjujućih informacija koje prate aktuelne proteste pijačnih prodavaca, naglasilo da registrovani poljoprivredni proizvođači, koji na pijačnim tezgama prodaju svoje proizvode nisu obveznici fiskalizacije

- Nije tačno da će kupci čekati fiskalni račun za vezu šargarepe, kilogram krompira ili bilo koje povrće, voće ili drugi proizvod poljoprivrednika koji ga prodaje na nekoj od pijaca u Srbiji. Fiskalizacije su oslobođene i delatnosti koje se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, a fiskalne kase su obavezne za preduzetnike koji na pijacama prodaju robu široke potrošnje, prehrambene proizvode drugih proizvođača ili voće i povrće iz uvoza - navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Dodaju da oni pijačnim prodavcima koji su obveznici e-fiskalizacije ne osporavaju ni pravo na drugačije mišljenje, niti da zbog toga protestuju, ali apeluju na njih da svoje aktivnosti sprovode u skladu sa propisima i ne ugrožavaju svakodnevno funkcionisanje pijaca.

- Verujemo da nam je zajednički cilj da pijace sačuvamo kao mesta na kojima će se građani Srbije i dalje sa zadovoljstvom snavdevati kvalitetnim životnim namirnicima domaćeg porekla i drugim artiklima široke potrošnje - navode iz Pijaca Srbije.

Ističu da oni više od godinu dana redovno prate proces priprema za primenu Zakona o fiskalizaciji na pijacama i da su u saradnji sa udruženjima za komunalne delatnosti i trgovinu Privredne komore Srbije, organizovali i više sastanaka sa predstavnicima Ministarstva finansija i Poreske uprave kako bi se zainteresovani bolje informisali.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija