• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2022

09:16

GEJMERI IZ CELOG SVETA DOLAZIĆE U SRBIJU! Investicija države vredna 250 miliona evra, ovako će izgledati GEJMING SELO!

Printscreen

Društvo

GEJMERI IZ CELOG SVETA DOLAZIĆE U SRBIJU! Investicija države vredna 250 miliona evra, ovako će izgledati GEJMING SELO!

Podeli vest

Srbija će uskoro postati idealno mesto za gejmere iz celog sveta. Država je prepoznala značaj gejming industrije, koja na godišnjem nivou beleži rast od čak 27 odsto i daje podršku projektu gejming vilidža, koji će, prema svim parametrima, ojačati našu privredu, a i uposliti veliki broj ljudi.

Na realizaciji projekta, koji će našu zemlju svrstati rame uz rame s Japanom i SAD, biće angažovano 12.000 ljudi, a po okončanju radova stalni radni odnos zasnovaće 2.000 građana

Kako će sve izgledati, prvi su videli su posetioci Srpjeskog paviljona na prestižnom Ekspo 2020 u Dubaiju.

Foto: Printscreen

Projekat gejming sela

Direktor "Gejming vilidža" Strahinja Tošić kazao je za Kurir da je izuzetno zadovoljan reakcijama ljudi iz celog sveta koji su prisustvovali prezentaciji u Dubaiju pod okriljem Privredne komore Srbije i Vlade Srbije, i dodaje da su oni tamo bili kasnije i gosti izlagača Relog medija. Objašnjava da je njihova kompanija, koja je stopostotno strana investicija zasnovana na tradicionalnim i kripto ulagačima, već neko vreme tražila najbolju lokaciju po celoj Evropi.

Foto: Printscreen

Ovako će izgledati gejming selo

- Pregovarali smo sa mnogim evropskim vladama i na kraju je odlučeno da investiramo u Srbiju zbog njene geostrateške pozicije, kao i zbog razumevanja srpske vlasti koliki je značaj ove industrije. Srbija će se tako svrstati rame uz rame sa Japanom i SAD i postati svetski centar gejming događaja i gejming industrije.

Za Kurir je iz Vlade Srbije rečeno da je zvanično pokrenuta procedura za formiranje nacionalnog saveta za razvoj e-sporta:

Foto: Printscreen

Gejming selo

- To će biti multisektorski savet, sastavljen od predstavnika svih relevantnih institucija, čiji je cilj da razmatra, predlaže i prati aktivnosti države u oblasti razvoja e-sporta, što podrazumeva i podršku izgradnji gejming vilidža. Država je prepoznala da je e-sport velika industrija, veoma popularna i ekonomski značajna, i da zavređuje našu pažnju, a nacionalni savet će razmotriti sve aspekte kako bi Republika Srbija ostvarila ekonomski benefit njenim razvojem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija