• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2022

12:40

DANAS SE MOLIMO ZA ONE KOJI SU BILI PRE NAS, ZA ŽIVE I ZA ONE KOJI ĆE DOĆI POSLE NAS! Otac Arsenije: Spasovdan je najsvečaniji dan za Beograd

Društvo

DANAS SE MOLIMO ZA ONE KOJI SU BILI PRE NAS, ZA ŽIVE I ZA ONE KOJI ĆE DOĆI POSLE NAS! Otac Arsenije: Spasovdan je najsvečaniji dan za Beograd

Podeli vest

Beograd danas obeležava slavu Spasovdan, a to je najsvečaniji dan za glavni grad u godini, kaže otac Arsenije Arsenijević, starešina Vaznesenjske crkve, gde jutros služena liturgija

- Danas se uznosi molitva za Beograđane, za one koji su živi, koji su bili pre nas, i koji će doći posle nas. Mi osvećujemo naš grad, koji nije samo mesto našeg boravka, već mesto našeg spasenja, činjenja pravde - rekao je otac Arsenije za Tanjug.

Večeras u 18 sati iz Vaznesenjske crkve krenuće Spasovdanska litija „Beograd se moli za mir”, koju ce predvoditi patrijarh SPC Porfirije, a otac Arsenije kaže da očekuju da joj se pridruži veliki broj građana.

- Rusi litiju nazivaju i krsnim hodom, zato što podseća na Hristovu glogotu i pratnju, ali za nas ona ima poseban značaj, zato što to nije samo krsna litija nego krsno-vaskrsna litija - rekao je otac Arsenije.

Litijski krst će ove godine nositi višestruki olimpijski i svetski šampion, vaterpolista Stefan Mitrović, a svetinje koje će se nositi u litiji su Sveto Jevanđelje, ikona Presvete Bogorodice Trojeručice i mošti i ikone Svetoga despota Stefana Lazarevića i Svete Petke.

Pre litije, a povodom obeležavanja gradske slave, biće održan i svečani prijem u Starom dvoru.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija