• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.07.2022

23:10

PLAŽE U EGIPTU OGRAĐENE, NIKO NE MOŽE DA PRIĐE VODI! Crvenim morem i dalje krstare AJKULE UBICE?!

printscreen

Društvo

PLAŽE U EGIPTU OGRAĐENE, NIKO NE MOŽE DA PRIĐE VODI! Crvenim morem i dalje krstare AJKULE UBICE?!

Podeli vest

Egipatsko letovalište Sal Hašiš zatvorilo je plaže nakon dva napada ajkule na ljude, a danas je i metalnom konstrukcijom ogradilo ulazak u more, kako neko ne bi ušao u vodu

Odmah nakon incidenta u kom je ajkula ubila austrijanku Elizabet Sauer (68) i rumunsku turistkinju lokalne vlasti pokrajine Crveno more zabranile su pristup priobalju na tri dana, odnosno sve pomorske aktivnosti, uključujući ronjenje, jedrenje na dasci i kajting, kao i prilazak ribarskih brodova. Danas je plaža ograđena, a turisti kažu da čuvar ne pušta nikoga da prođe te se postavlja pitanje da li Crvenim morem još uvek krstare ajkule ubice.

Foto: printskirn/ fejsbuk/egyiptom

Ograđene plaže u Sal Hašišu

Nema izleta na otvorenom moru

Prema našim sazanjima posle ovog stravičnog događaja Egipćani su prestali turistima da nude izlete na otvorenom moru.

Novinarka i urednica Informera Marija Kordić koja se nalazi u Egiptu razgovarala sa lokalcima, ali i ljudima koji su došli na letovanje. Iz prve ruke je videla da izleti koje inače svakodnevno nude turistima, trenutno nisu u ponudi.

- Zanimljivo je da na plažama više ne nude nikakve izlate na vodi, naročito ne snorkling. Egipćani koji su uporno trgovci shvatili su da ovo nije trenutak kada turiste treba terati da se kupaju u otvorenom moru. Tako da tih izleta više i nema. Nude tetoviranje, odlazak u Luksor, istorijske izlete, na safari...U najboljem slučaju ponudiće vam da idete u podmornici i uveravaće vas da ste tamo bezbedni iako se nalazite na dubini 20, 30 metara. Uveravaće vas da ništa ne može da vam se desi, a da ćete tamo videti sve lepote Crvenog mora - navodi naša novinarka. 

Egipćani krive Sudance za napade ajkula

Urednica Informera je saznala od Egipćana zbog čega se dogodio ovaj incident u kom su stradale dve žene:

Prema egipatskoj verziji za to su krivi Sudanci. Sudan je pet, šest dana pre toga trebao da isporuči neku veliku količinu ovčijeg mesa za Egipat. Egipat je glavni uvoznik sudanskog mesa jer je tamo mnogo jeftinije. Nekoliko dana pre incidenta, Sudanci su za potrebe izvoza zaklali 16.000 ovaca i sve iznutrice i krv od klanja su direktno u more bacili. To je ogromna količina krvi i iznutrica, dovoljna da ajkula to nanjuši. Ajkula prati trag krvi, a pošto je bila velika količina nije bilo teško da prati taj trag. Jedan od tih delova otpada krenuo je naviše, put Egipta i prateći taj trag krvi ajkula je došla u ove vode. Kako je došla do rizorta i kako se to desilo, to nisu znali da objasne - kaže Kordićeva.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija