• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.07.2022

09:06

RODITELJI, OBRATITE PAŽNJU! Dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, poštujete OVE PROPISE

pixabay

Društvo

RODITELJI, OBRATITE PAŽNJU! Dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, poštujete OVE PROPISE

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na roditelje i organizatore putovanja da poštuju saobraćajne propise, decu prevoze u dečijim sedištima i koriste sigurnosne pojaseve, kao i da decu mlađu od 12 godina ne prevoze na prednjem sedištu, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević

Lakićević je upozorio da dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, a da je broj prekršaja nepropisnog prevoženja dece, u prvih šest meseci ove godine, dupliran u odnosu na prošlu godinu.

- U toku je letnja sezona i sezona korišćenja godišnjih odmora kada se ka turističkim destinacijama u Srbiji i inostranstvu upućuju porodice sa decom, a takođe veliki broj dece se prevozi autobusima na ekskurzije, rekreativne nastave i kampove - kazao je Lakićević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, posebno roditelje i organizatore putovanja, da poštuju saobraćajne propise, jer svi imamo isti cilj - da nijedno dete ne strada u saobraćaju, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija