• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

04.10.2022

07:00

VELIKI USPEH "ZASTAVA ORUŽJA" IZ KRAGUJEVCA U SAD! Amerikanci: Srbi prave najbolje oružje!

Informer

Društvo

VELIKI USPEH "ZASTAVA ORUŽJA" IZ KRAGUJEVCA U SAD! Amerikanci: Srbi prave najbolje oružje!

Podeli vest

Kad pucate iz puške M77, zaista osećate da je to kvalitetan proizvod, kaže uticajni američki jutjuber Džejms Rivs, koji svoju strast prema srpskim puškama i pištoljima deli sa 1,3 miliona zaljubljenika u oružje

Amerikanci su totalno poludeli za srpskim oružjem, a puške i pištolji kragujevačke "Zastave" prodaju se ogromnom brzinom! Samo u poslednjih nekoliko meseci prodato je čak 2.000 komada srpske verzija "kalašnjikova", puške M77, po ceni od 14.000 dolara.

Jedan od najzaslužnijih što se vest o srpskom naoružanju toliko proširila u SAD jeste uticajni američki jutjuber Džejms Rivs, zaljubljenik u srpsko oružje koji svoju strast deli sa 1,3 miliona pratilaca. Rivs je svoj posao advokata sveo na minimum, kako bi što više vremena provodio na strelištu i gađao iz različitog oružja. Snima vlogove i piše blogove o naoružanju. 

Veliki trud
Vidi se da je uložen veliki trud da oružje dobro funkcioniše, da bude kvalitetno konstruisano
Džejms Rivs

Samo pohvale

On je prevalio dalek put do Srbije samo zbog ove svoje strasti, a prema njegovim rečima, jedan od prvih "kalašnjikova" koje je kupio bio je upravo "Zastavin" model i mnogo mu se dopao. 

- Kad sam bio dete, ništa nisam znao o "Zastavi". Saznao sam kad sam postao stariji i kad sam mogao da kupim svoje vatreno oružje. Jedan od prvih "kalašnjikova" koje sam kupio bio je "Zastavin" - i dopao mi se. To je dobro napravljena puška. To mi je pomoglo da naučim više o Srbiji. Mnogi Amerikanci i danas misle da je Srbija Jugoslavija. Ozbiljno. Dolazak srpskih pušaka pomogao je da američko tržište sazna za Srbiju i više se zainteresuje za vašu zemlju - kaže Rivs.

Foto: Informer

Na sajmu naoružanja u Las Vegasu Rivs je "Zastavinu" pušku M77 ocenio kao najbolju.

- M77 sam prvi put video na sajmu oružja pre godinu-dve. Smatram da je to bila jedna od najboljih pušaka. "Kalašnjikov" kalibra 308 u Americi se teško nabavlja. Kad pucate iz "Zastavinog" oružja, zaista osećate da je to kvalitetan proizvod. Vidi se da je uložen veliki trud da oružje dobro funkcioniše, da bude kvalitetno konstruisano - navodi Rivs.

"Zastavino" oružje u SAD dolazi preko privatne kompanije "Zastava arms Ju-Es-Ej", koja ima ekskluzivni ugovor sa fabrikom iz Kragujevca. Prošle godine su potpisali šestogodišnji ugovor, možda najvredniji u celoj namenskoj industriji, o izvozu sportskog i lovačkog oružja u Ameriku, vredan 235 miliona dolara. Počela je čak i prodaju unikatnih pušaka i pištolja, sa specijalnim umetničkim gravurama i pozlatom od 24-karatnog zlata, što je izazvalo veliku pažnju probirljivih kupaca u SAD.

Sigurna proizvodnja

Ranko Ristić, direktor firme "Zastava arms Ju-Es-Ej", kaže da će milionski ugovor obezbediti da fabrika u Kragujevcu može da računa na uposlenje punih kapaciteta i nada se da će uspeti da prošire proizvodnju.

- Džejms Rivs je posetio naš prvi sajam naoružanja 2019. godine. To je čovek koji se smatra jednim od najpopularnijih promotera oružja u SAD. Njegov kanal na Jutjubu ima 1.300.000 pratilaca, to je firma koju ne možete da kupite. Ne možete da platite pozitivne recenzije. Oni jednostavno kupe vaš proizvod i izvrše testiranje i objave ga na svojim društvenim mrežama. Ponosni smo što je on ovde u Srbiji prvi put i nadamo se da će poneti dobre utiske - ističe Ristić.

Foto: Informer

Ranko Ristić

On dodaje da ljubitelji sportskog i lovačkog oružja u Americi najviše cene poluautomatsku pušku po sistemu "kalašnjikova" i lovačke puške "mauzer", koja se u najstarijoj i najznačajnijoj takvoj fabrici u jugoistočnoj Evropi proizvodi još od kraja 19. veka. 

Zlatni "kalašnjikov"

"Zastava oružje" u Kragujevcu pravi i ručno gravirano lovačko naoružanje za kolekcionare, a jedna od atrakcija je njihova pozlaćena verzija "kalašnjikova". ZPAP M70 je poluautomatska puška pozlaćena 24-karatnim zlatom, a drvene obloge su specijalno izrađene. Valja istaći da je ovaj model proglašen za najbolju uvoznu pušku zasnovanu na  sistemu "kalašnjikov"u Americi. Puška i okvir su pozlaćeni u jednoj renomiranoj firmi u Americi, a na oblogama se nalazi ugraviran srpski grb.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija