• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Marić

22.12.2022

07:00

TUŽIĆU VRTIĆ, MOJ SIN IMA OŠTEĆENJE KRVNIH SUDOVA GLAVE, ŽIVOTI DECE NEMAJU CENU! Otac dečaka povređenog u obdaništu ogorčen!

printscreen

Društvo

TUŽIĆU VRTIĆ, MOJ SIN IMA OŠTEĆENJE KRVNIH SUDOVA GLAVE, ŽIVOTI DECE NEMAJU CENU! Otac dečaka povređenog u obdaništu ogorčen!

Podeli vest

Moj sin ima oštećenje krvnih sudova glave, sada je na kućnom lečenju. Za ovo neko mora da odgovara, kaže Dušan Bubulj, čije je dete jedno od šestoro povređenih u jaslicama u Inđiji

Dušan Bubulj, otac dečaka A. B., koji je povređen u vrtiću "Neven" u Inđiji kada se na 16 mališana srušio plafon, za Informer kaže da su lekari ustanovili da je njegov sin zadobio oštećenje krvnih sudova glave. U pitanju je, prema njegovim rečima, nimalo naivna povreda, zbog čega će stanje dečaka narednih dana morati da se prati. Naš sagovornik, čiji je sin jedan od šestoro povređene dece, kaže da priprema tužbu zbog povrede deteta.
- Na dečicu nije pao papir, nego plafon! I na nas odrasle da padne, povredili bismo se, a kamoli mališani. Sam Bog ih je spasao, ne smem ni da zamislim šta je sve moglo da se dogodi. Sin mi je pušten kući, ali su lekari rekli da se ne odvajamo od njega i da posmatramo svaki njegov pokret. Povređeni su mu krvni sudovi glave. Lekar nam je kazao da, ako mu glava klone ili ako povraća i bude pospan, odmah dođemo u bolnicu. Narednih dana nas očekuju dodatne analize i kontrola, pa ćemo videti šta nam je dalje činiti. Naše dete je doživelo veliku traumu, u bolnici je bio mnogo uplašen, a sada, kada je došao kući, malo se smirio. Gleda televiziju, a mi se samo nadamo da će sve biti u redu - kaže Bubulj.

Pada malter

Iako unutra nije bilo pukotina na zidovima, sa spoljne strane zgrade odvaljuje se malter
Dušan Bubulj
 




 

Foto: printscreen

Dušan Bubulj sa sinom
Odvaljen malter


Naš sagovornik ističe da se nakon nemilog događaja detaljno raspitao o istoriji vrtića "Neven" kako bi pokušao da dokuči šta je razlog za to što je deo tavanice otpao.
- Taj vrtić je star 40 godina i u njemu ništa nije renovirano. Iako unutra nije bilo pukotina na zidovima, sa spoljne strane zgrade se odvaljuje malter. Znam da u vrtić redovno dolazi inspekcija da proverava ventilaciju, a smatram da je greška što tako star objekat nije obilazio i neki građevinski inspektor. Samo se nadam da nadležni sada neće prebacivati odgovornost jedni na druge i da će krivci biti kažnjeni. Svakako, ja ću tužiti predškolsku ustanovu "Boško Buha", koja upravlja vrtićem "Neven", ne zbog novca, već zbog pravde. Dečji život nema cenu i neko mora da snosi odgovornost - kaže Bubulj.

Foto: Informer

Vrtić u Inđiji u kojem je pao plafon

Problem u gradnji


Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak kaže da je odmah nakon incidenta u vrtić došao građevinski veštak.
- Konstatovano je da je tavanica pukla jer je problem nastao pri njenoj gradnji i da ništa nije moglo da se vidi golim okom. Detaljan građevinski izveštaj biće gotov za nedelju dana. Desilo se, od odgovornosti ne bežimo, ali moram da kažem da to zaista nije moglo da se predvidi. Ništa što bi ukazivalo na probleme nije se videlo. Niko valjda ne ide i ne kucka stalno u plafone zgrada, makar one bile i stare - naglasio je Gak.
Gak navodi da su deca koja su išla u "Neven" prebačena u drugi, novi vrtić "Labud".
- I on je popunjen, ali trenutno, pošto zbog hladnog vremena dosta dece zbog nazeba ne dolazi u vrtić, u njemu ima mesta i za decu iz "Nevena" - kazao je predsednik opštine.

Ni otac građevinac nema objašnjenje


Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak kaže da je nakon incidenta imao sastanak sa četvoro roditelja povređene dece.
- Razgovor je bio korektan. Otac jedne devojčice koji je iz građevinske struke, kada je video kako je plafon pukao, kazao mi je da je prosto neverovatno kako se to desilo - tvrdi Gak.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija