• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.03.2023

08:00

OSIGURANJE JE INVESTICIJA, A NE TROŠAK! Večeras na Kopaonik forumu panel o osiguranju!

UOS

Društvo

OSIGURANJE JE INVESTICIJA, A NE TROŠAK! Večeras na Kopaonik forumu panel o osiguranju!

Podeli vest

Na Kopaonik Forumu večeras se održava panel o osiguranju, a moderator panela biće profesorka Nataša Petrović Tomić.

Profesorka Petrović Tomić, koja će biti moderator panela o osiguranju, kaže da osiguranje ne glumi, već da zaista pruža sigurnost. Zato je za osiguranje, kako kaže, uvek pravo vreme.

- Rizikom treba upravljati, a osiguranje nije samo veština zaštite od mogućih rizika, već proizvod koji je od životnog značaja. Njegova zaštitna uloga dolazi do izražaja u pogledu loših vesti odn. štete, smrti, bolesti, ali i  lepih događaja, kakav su kupovina stana, rođenje deteta, početak studiranja - kaže Petrović Tomić.

Ljudi, neretko, pogrešno shvataju osiguranja, a to je za većinu građana tačno.

- To je uglavnom i za većinu građana, tačno. Ali, kupovina osiguranja je investiranje u ličnu ili sigurnost porodice, firme, zaposlenih i to imovinske ili zdravstvene zaštite. Za svoje buduće troškove odgovorni ste isključivo vi, a polisom osiguranja možete da obezbedite sigurnu budućnost. Na vama je odluka u koju polisu da uložite, a ne da li da uložite - ističe ona.

Tradicionalni sponzor Foruma i organizator panela je Udruženje osiguravača Srbije, a generalni sekretar Duško Jovanović najavljuje da će jedna od glavnih tema biti osiguranje od katastrofalnih rizika.

Predstavnici Industrije osiguranja na Kopaonik Forumu

Industriju osiguranja na Kopaonik Business Forumu predstavljaće predsednici IO Dunava, Generalija i WinerStadtische osiguranja - Ivana Soković, Dragan Filipović i Zoran Blagojević.

- Zemljotres u Turskoj i njegove stravične posledice, aktuelizuju temu osiguranja od katastrofalnih rizika, kakvi su zemljotres ili poplave. Takva polisa osiguranja bi, po mom mišljenju, trebalo da bude obavezna, jer ako bi je svi kupovali, ne bi bila skupa - istilče Jovanović.

Foto: UOS

Kako kaže, najviše koristi od polise imali bi građani. 

- Građani bi imali najviše koristi od polise, jer bi rešili problem osiguranja imovine i država, čiji budžet bi bio rasterećen jer ne bi više sama finansirala saniranje šteta. Deo prikuplјenih sredstava, osiguravači bi vraćali kroz preventivne i infrastrukturne projekte što znači dodatnu korist za građane i državu. Nama je najbliži model javno privatnog partnerstva jer osiguravači, reosiguravači i država, kao pojedinačni subjekti, ne mogu sami da se izbore sa takvim štetama.

Jovanović dodaje i da se osiguranje pokazalo kao siguran partner i da krizne godine prolazi bez posledica.

- Iako je pandemija svima donele probleme i minuse, industrija osiguranja je stabilna. Sve to, ponajviše, zahvaljujući dobroj saradnji i podršci koju dobijamo od guvernera Jorgovanke Tabaković, kao i primeni preporuka NBS s početka pandemijske krize, naglašava Jovanović.

Sa posebnim zadovoljstvom Jovanović čestita 30 godina Foruma i najavljuje da će specijalni gost panela biti Milan Marić, zvezda filma “Toma”.

- Film i osiguranje su dve različite industrije koje moraju da sarađuju. Posao glumca je visoko rizičan i postoje scene koje treba snimiti, a koje mogu da ugroze profesionalni život glumca. Tu su i producentske kuće i osiguranje njihove imovine. Očekujem da saznam da li se i kako te dve industrije mogu približiti i da li osiguranje može malo više da se otvori prema mojim kolegama.

Panel o osiguranju možete pratiti u direktnom prenosu 18.30, na YouTube kanalu Kopaonik Business Foruma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija