• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.Ilić

11.04.2023

12:49

JOVAN SE KANDIDOVAO ZA GINISA! Zbog neobičnog dara mogao bi da bude prvi Srbin koji je oborio rekord u OVOJ disciplini

Privatna arhiva

Društvo

JOVAN SE KANDIDOVAO ZA GINISA! Zbog neobičnog dara mogao bi da bude prvi Srbin koji je oborio rekord u OVOJ disciplini

Podeli vest

Jovan Jeremić (23) iz ivanjičkih Prilika, momak je neobičnog talenta, za Informer.rs otkriva kako je i kada primetio da poseduje ovaj dar od Boga i da li je dobio odgovor od "Ginisa", gde se aplicirao da govori unazad.

Dok je prilikom odmaranja u svojoj sobi razmišljao da li predmete što okom vidi može da izgovori unazad, Jovan je otkrio da mu to itekako ide za rukom i tada je shvatio da mu je to neotkriveni talenat.

Prve reči koje je unatraške izgovorio bili su sto, stolica, knjiga, iz dana u dan talenat je usavršavao, a sada bez problema bilo koju pesmu ili molitvu može da izrecituje unazad.

Talenat je otkrio sredinom 2015. godine, a već godinu dana kasnije, u decembru 2016. prijavio se u emisiju "Ja imam talenat", i time se prvi put predstavio u javnosti.

U pomenutoj emisiji stigao je do polufinala, ali se kandidovao i za Ginisovu knjigu rekorda, od kojih još uvek čeka odgovor.

- Sasvim spontano sam primetio da imam ovaj talenat, a dok sam razmišljao na koji način roditeljima da kažem došao sam na ideju da se igramo igre gde će mi oni govoriti neke reči, a ja ih izgovarati unazad. Tek kada mi je otac napisao na papir reč "Otorinolaringologija", koja je inače teška za izgovor, a ja je pročitao bez problema unatraške, uspeo sam da ih ubedim da imam ovaj dar, i tako je sve počelo - priseća se Jovan.

Svojim talentom, Jovan je osvojio okruženje, komšije, drugare, profesore, a kako kaže društvo ga je proveravalo, kao i profesori, ali nikada nisu mogli da pronađu grešku u njegovom izgovoru.

Foto: Privatna arhiva

Jovan Jeremić priča unazad

Čeka odgovor od Ginisa

Siguran u sebe i svoj Božiji dar, odlučio je da se prijavi za Ginisovu knjigu rekorda, a kako i na koji način objasnio je našim čitaocima.

- Da bi se prijavio za Ginisov rekord morao sam prvo da odem na njihov sajt, napravim nalog i pronađem rekord koji hoću da oborim. Zatim je potrebno pronaći ikonicu gde se aplicira i nakon izvesnog vremena oni posalju mejl sa odgovorom da li su vas prihvatili ili ne. Ukoliko prihvate pošalju smernice na osnovu kojih znamo sledeće korake - objasnio je Jeremić.

Njegov zahtev je prihvaćen, a za obaranje rekorda još uvek čeka potrebne informacije. On smatra da je obaranje rekorda u njegovoj disciplini najbolje u nekoj emisiji, jer kako kaže za njegov rekord je dovoljno da se snimi u televizijskoj emisiji i pošalje na Ginisov sajt, a zatim očekuje odgovor.

Veruje Jovan da će ga oboriti i biti prvi u ovoj disciplini. Vremenom je talenat još više usavršavao i napredovao tako što reči i pesme na stranim jezicima bez greške izgovara unazad, jedino što mu je važno da dobro čuje sve glasove.

Zna napamet bitne datume

Ni to nije sve što ovaj talentovani mladić drži u "malom prstu", već u pola dana i pola noći zna odgovore na pitanja kog datuma i godine su rođeni i umrli naši poznati glumci, poput Milene Dravić, Milorada Mandića - Mande, Bate Živojinovića i mnogih drugih.

- Nakon svakog filma kog odgledam volim da pogledam na internetu ko su glumci i od kada do kada su živeli. Prosto mi ti datumi ostanu u glavi i znam ih u svako doba - kaže on.

Jovan je sada student i nakon školovanja u rodnoj Ivanjici, preselio se u Beograd, gde je upisao i studira It Akademiju. Kako nam je rekao ljubav prema informatici gaji od malena, počevši od prvog računanara, kojeg su mu kupili roditelji, do pametnih telefona i ostalih grana moderne tehnologije.

Za sada rekord u njegovoj disciplini drži jedna Indijka, a Jovan se nada da će shodno svom umeću i talentu zauzeti njeno mesto i postati prvi Srbin u govoru unazad.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15