• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

22.10.2022

11:18

JOVAN SPREMAN DA OBORI GINISOV REKORD! Mladić iz Ivanjice ima neobičan talenat - Retko ko na svetu može OVO da uradi

RINA

Društvo

JOVAN SPREMAN DA OBORI GINISOV REKORD! Mladić iz Ivanjice ima neobičan talenat - Retko ko na svetu može OVO da uradi

Podeli vest

Jovan Jeremić iz Ivanjice jedan je od onih retkih ljudi na svetu koji može kao od šale i bez i najmanje greške da priča, peva i recituje unazad, a ovih dana se priprema za obaranje Ginisovog rekorda

Ovaj mladić shvatio je da ima ovaj neobičan talenat kad je imao 15 godina, a sada kao student u Beogradu mnogi drugari ga pitaju da im otkrije svoju tajnu. Ali, ipak čuva je za sebe.

- Zanimalo ih je kako to radim, koja je tajna, pa sam im čitao delove iz knjige unazad, ali i pevao neke popularne pesme. Pored toga što mogu da izgovaram reči unazad na maternjem jeziku, problem mi ne predstavljaju ni strani jezici. Unazad znam da govorim na engleskom i francuskom, ali ni drugi strani jezici mi nisu problem, samo ako dobro čujem glasove u rečenici - rekao je Jovan.

Talenat otkrio slučajno

Da ima ovaj talenat otkrio je sasvim slučajno, kada je jedno veče dok je ležao u sobi sve nazive stvari koje su se tu nalazile krenuo da izgovaram kontra i bez problema je uspeo. Ovome tada nije pridavao puno značaja, ali kad se slična situacija ponovila i sledeće veče odlučio je da kaže roditeljima.

- Prvo smo mislili da se šali, da je to navežbao, ali onda sam mu na papiru napisao reč – otorinolaringologija koja je u svakom smislu teška za izgovor i kad nam je to rekao iz cuga shvatili smo da zaista ima talenata - kaže Jovanov otac Rade Jeremić.

- Došao je i rekao da to može, bili smo malo nepoverljivi, ali smo shvatili da se ne šali i da može to da radi - reči su njegove majke Biljane.

Za ovaj talenat postoji i svetski rekord, a Jovan se ovih dana priprema za obaranje Ginisovog rekorda, a posle Nove godine znaće se da li je ovaj mladić iz Ivanjice postao najbolji na svetu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikita Petrovic

pre 1 godinu

komplikovana neuro struktura bravo napred

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija