• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. JANJIĆ

26.04.2023

07:20

DAME, OPREZ! Ulje za povećanje grudi je čist otrov - Stručnjaci upozoravaju na OPASAN PREPARAT!

printscreen

Društvo

DAME, OPREZ! Ulje za povećanje grudi je čist otrov - Stručnjaci upozoravaju na OPASAN PREPARAT!

Podeli vest

Stručnjaci govore za Informer.rs o preparatu pod nazivom"Brest pamp", koji se prodaje i reklamira preko interneta. Oni tvrde da vam napomenuti proizvod neće vam uvećati dojke, već izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Ulje "Brest pamp" koje se preko interneta prodaje kao preparat za uvećanje grudi otrov je zbog kog žene mogu da ostanu bez dojke, upozoravaju stručnjaci.

Kako kažu za Informer, jasno je da ne postoji takvo sredstvo koje može da uveća poprsje, ali da zato zbog nepoznatog sastava može da bude veoma opasno, a u najboljem slučaju da izazove promene na koži.

Dermatovenerolog dr Gorana Isailović smatra da ulje koje se naširoko reklamira može biti otrov.

- To je sigurno nekakva hemija. Ljudi veruju u sve i svašta, ali je zasigurno da ulje neće i ne može povećati grudi. S obzirom na to da nije naveden sastav ovog preparata, to može da bude i otrov. Namažete otrov, on izazove upalu, pa tako upaljene grudi izgledaju veće - kaže dr Isailović.

Foto: printscreen

Čist zločin

Sa njom se slaže i specijalista plastične hirurgije dr Dimitrije Panfilov. On je ovo ulje uporedio sa počecima ugradnje silikonskih implantata, koji su izazivali ozbiljne neželjena dejstva i imali ozbiljne posledice.

- I pored njihove daleko veće sigurnosti od preparata nepoznatog sastava, bilo je primera da ženi mora da se odstrani dojka - objašnjava dr Panfilov i apeluje na sve žene da ne potežu za ovim proizvodom, jer bi ih u najmanju ruku ugrozio.

Štetno

Upozoravam i one koji koriste i one koji reklamiraju ova ulja da je to protivprirodno, štetno i opasno
Dr Dimitrije Panfilov

- Dok još nisu postojale proteze za dojke i napravljeni implantati, ubrizgavan je tečni silikon i tada su mnoge starlete iz Las Vegasa ostale bez dojke. Sa tim bih uporedio i ovo ulje. Zato upozoravam i one koji koriste i one koji reklamiraju ova ulja da je to protivprirodno, štetno i opasno! Bez obzira na hemijski sastav tog ulja, njegova prodaja je, prosto rečeno, zločin - dodaje dr Panfilov.

 

Foto: Informer DN

Dimitrije Panfilov

Lažna obećanja

U reklamama za ovaj preparat, koji se prodaje po ceni od 900 do 1.700 dinara, uglavnom preko oglasa i društvenih mreža, tvrdi se da "nakon njegove upotrebe dojke postaju čvrste i pune, podignute, većeg obima".

"Imate problem sa malim grudima? Imamo rešenje za vas, nakon upotrebe ovog ulja za grudi, vaše grudi postaju čvrste, pune i savršene. Može vam pomoći da efikasno oblikujete atraktivnu liniju grudi i povećava vaše grudi" glasi tekst jednog od oglasa za prodaju ovog ulja. Na taj način, kažu stručnjaci, gađa se u srž ženskih nezadovoljstava i kompleksa.

Foto: printscreen

Reklama za ulje koje uvećava grudi

Dr Colić: Prevara s predumišljajem

Hirurg dr Milan Colić podseća da ovo nije prvi put da se na crnom tržištu prodaju preparati za uvećanje, samo u različitim oblicima. Kako kaže, to je čista prevara s predumišljajem!

- Neko je to namerno napravio da bi prevario nekoga, ko treba da ga za to krivično goni. Ovo esencijalno ulje može biti jednako uspešno kao i ulje za lečenje klempavih ušiju. Nikakvih željenih efekata neće dati i sigurno neće povećati obim grudi. Ovakvi preparati se s vremena na vreme pojavljuju u ciklusima, pa je, na primer, pre desetak godina bila aktuelna krema za povećanje grudi, pa onda tretmani masaže, ali sve je to jedna velika prevara - rekao je dr Colić.

Foto: Informer DN

Milan Colić

Sociolog prof. dr Zorica Mršević napominje da su žene sklone kupovini raznih sredstava, koja su u stvari marketinški trikovi, jer veruju da će im ona pomoći da izgledaju bolje.

Upala

Namažete otrov, on izazove upalu, pa tako upaljene grudi izgledaju veće
Dr Gorana Isailović

- Što se tiče velikih grudi, žene se vode onom pričom da se muškarcima više sviđaju velike grudi. Neke od njih smatraju da ukoliko imaju grudi u prvom planu, time sebi podižu rejting, ali i samopouzdanje. U današnje vreme bi to mogle da rade i zbog društvenih mreža i lajkova - kaže dr Mršević i dodaje:

- Obično se mlade devojke opterećuju u pubertetu kad vide da je neka tinejdžerka naprednija od njih, pa se pitaju da li će i njima jednom porasti grudi, ali očigledno ima i onih koje se i kasnije opterećuju time zarad nekog cilja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15