• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/MO Srbije

15.06.2023

15:25

STIGAO POZIV ZA VOJSKU! A KO JE SVE NA LISTI?! Neki građani imaju obavezu da se odazovu, dajemo detaljan raspored i termine vojnih vežbi

MO Srbije

Društvo

STIGAO POZIV ZA VOJSKU! A KO JE SVE NA LISTI?! Neki građani imaju obavezu da se odazovu, dajemo detaljan raspored i termine vojnih vežbi

Podeli vest

Ministarstvo odbrane objavilo je raspored o pozivanju građana Srbije koji su vojni obveznici iz rezervnog sastava radi saopštavanja rasporeda i vojnih vežbi na teritoriji nadležnosti Uprave za obaveze odbrane.

Već su krajem maja i u prvim danima juna održane višednevne i jednodnevne vojne vežbe, neke su u toku, a neke će biti tek održane.

Obavezi služenja u rezervnom sastavu podležu vojni obveznici koji su odslužili vojni rok, koji su regulisali obavezu služenja vojnog roka na drugi način i žene vojni obveznici koje se vode u evidenciji.

Foto: printscreen RTS

Vojna vežba Vojske Srbije

Vojni obveznici u rezervnom sastavu se vode u evidenciji kao rezervni oficiri, rezervni podoficiri i vojnici u rezervi.

Obaveze muškaraca u rezervnom sastavu traju do kraja kalendarske godine u kojoj navršava 60 godina života, a za žene do kraja kalendarske godine u kojoj navršavaju 50 godina.

Centar MO za lokalnu samoupravu Novi Beograd, Novi Sad, Subotica, Kikinda, Panlevo, Zrenjanin, Sombor, Šabac, Požarevac, Smederevo, Kraljevo, Novi Pazar, Sremska Mitrovica, Niš, Prokuplje, Kruševac, Zaječar, Bor i Leskovac obavlja višednevnu vojnu vežbu do 19. juna, Centar MO za lokalnu samoupravu Valjevo i Šabac do sutra, Centar MO za lokalnu samoupravu Subotica, Sombor, Zaječar, Kruševac i Bor do 23. juna, Centar MO za lokalnu samoupravu Niš do 26. juna, dok Centar MO za lokalnu samoupravu Pančevo završava danas.

Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije

Jednodnevna vojna vežba još očekuje samo rezerviste koji pripadaju Centrima MO za lokalnu samoupravu Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda i Pančevo i to 24. juna.

Ostalo je da se izvrši saopštavanje rasporeda za Centre MO za lokalnu samoupravu Voždovac i Valjevo danas, sutra i 19. juna, Centar MO za lokalnu samoupravu Voždovac 20. juna i Centar MO za lokalnu samoupravu Čukarica 22. juna.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane raspoređivanje u rezervnom sastavu vrši se u ratne komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije, vojne jedinice i vojne ustanove Ministarstva odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova, jedinice i organe civilne zaštite, organe, jedinice i službe osmatranja, obaveštavanja i uzbunjivanja i državne organe, privredna društva, druga pravna lica i kod preduzetnika koji proizvode predmete, odnosno vrše usluge od posebnog značaja za odbranu zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 10 meseci

Odbijanje vojnog poziva treturati kso tesko krivicno delo.Drzava nema strategiju da se ispostuje zskon o odbrani zemlje svi drzavljani morsju imsti vojni raspired u rstne jedinice nsrsvno koji su zdrastveno sposibni i punoletni

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15