• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2023

15:28

U MOJOJ KAFANI BATA ŽIVOJINOVIĆ JE SLUŽIO GOSTE: Filmska priča čuvene ugostiteljke Nade Savkić za Informer TV

Informer

Društvo

U MOJOJ KAFANI BATA ŽIVOJINOVIĆ JE SLUŽIO GOSTE: Filmska priča čuvene ugostiteljke Nade Savkić za Informer TV

Podeli vest

Vlasnica kafane na Kosmaju "Kod Tome i Nade" Nada Savkić, bavi se ugostiteljskim poslom decenijama, a sada je za Informer Televiziju ispričala svoju neverovatnu priču. Sa nama je razgovarala o tome ko su joj bili omiljeni gosti, kako se udala najbrže u istoriji, ko joj je svetski poznati komšija, a rekla nam je i da je planinarenje njena nova ljubav.

Nada je svoju priču najpre započela rečima o tome, ko su joj bili omiljeni gosti.

- Ja sam zaljubljenik Bate Živojinovića, on je bio gost ovde, a onda su počeli da dolaze redom Nikita Mihalkov, Melina Merkuri, ovde su bili glumci iz naše zemlje, svi nema ko nije bio kod mene u kafani - započinje Nada.

Ugostiteljstvom je počela da se bavi kao vrlo mlada. Kao dete Nada je radila u kafani kod ujaka. Ujak joj je predložio da se uda. Na njegov predlog upoznala je Tomu. Iste večeri kada su se upoznali bili su vereni. Nada je tada imala samo 15 godina.

Foto: Informer

 

- To je bila ljubav na prvi pogled i najbrže venčanje ikada - počela je priču Nada.

Najbrži brak

U dogovoru sa Tomom, uspela je da otvori kafanu, u nadi da će zaraditi nešto novca za život. Sada kaže da joj je Bata Živojinović bio poseban gost.

- Kod mene u kafani je sekao pečenje i služio goste, gosti su bili oduševnjeni, Bata je bio poseban lik. On je bio car, takav čovek se neće roditi dugo godina. Bio je narodni čovek i obožavao je svoju porodicu, dolazio je često sa suprugom. On je toliko činio svim ljudima - priča ona.

Navodi da su doživljaju sa njenim gostima, zapravo događaji koji ne mogu da se prepričaju.

Foto: printscreen

 

- Ima puno tih događaja. Melina Merkuri je došla, skinula svoje minđuše i stavila mi ih u ruke, ništa drugo - kaže ona.

Nada navodi da se kod nje u kafani neguje tradicija.

- Jelovnik koji smo imali prvog dana, takav je i dan danas. Ništa ne menjamo, moj suprug je ustajao u 4 sata ujutru da ide na Zlatibor da donese sir i kajmak, da bi gosti jeli. 

Poznate komšije

Preporučuje da se kod nje u kafani pojede sir, kajmak, pečenje ili roštilj. Dodaje i da su iz njene kafane uzeti rekviziti za snimanje filma "Lepa sela,lepo gore".

- U filmu su na prikolici televizor, tepisi, zamrzivač koje su uzeli od nas - kaže Nada.

Kako ističe, u njen komšiluk se doselila i Elena Karić, sada i Novak Đoković.

- Poštujm Elenu Karić, njena majka je divna. Prvi put kada je osvoji Austalija open, došao je ovde. rekla sam : "Nole, jel si to ti, reko je?: "Ja sam".

Kaže da niko nikada nije pitao da kupi kafanu, niti je ona planirala da je proda.

- To staje mom sinu, pa mojim unucima i praunucuima - kaže Nada. Naša sagovornica pričala je i o svom hobiju, a to je planinarenje.

- Bila sam iznad oblaka na Rtnju, a najviši vrh na kome sa bila je Triglav - navodi Nada.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEMANJA JE HEROJ, SPREČIO JE TRAGEDIJU! Snimio je trenutak urušavanja mosta, a pre toga nije dao autobusu da pređe preko oštećene konstrukcije
Društvo

NEMANJA JE HEROJ, SPREČIO JE TRAGEDIJU! Snimio je trenutak urušavanja mosta, a pre toga nije dao autobusu da pređe preko oštećene konstrukcije

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce sa čačanskim selima Mršinci i Slatina, rano jutros potpuno je uništen pred naletom bujice i obilnih padavina koje su pogodile Čačak i okolinu. Trenutak urušavanja mosta snimio je Nemanja Bogosavljević koji je video kada su stubovi pukli i sprečio veću nezgodu zaustavivši autobus koji je trebalo da pređe preko mosta.

17.06.2023

13:26

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija