• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2023

23:28

ČETIRI SRPSKA AUTOMOBILA OBIJENA ZA TRI DANA! Na meti lopova najviše naši turisti? Ne ostavljajte vrednosti u kolima, ovo su mesta u Grčkoj na kojima najviše kradu

grčkainfo/facebook/shutterstock

Društvo

ČETIRI SRPSKA AUTOMOBILA OBIJENA ZA TRI DANA! Na meti lopova najviše naši turisti? Ne ostavljajte vrednosti u kolima, ovo su mesta u Grčkoj na kojima najviše kradu

Podeli vest

U poslednja tri dana su obijena najmanje četiri automobila kod plaže Sahara, oblast Nea Kalikratije. Iz jednog automobila ukradene su patike, iz drugog laptop i pasoš.

Ništa od stvari nemojte ostavljati u automobilima, navodi se na grupi "Grčka info" uz objavu fotografije, navodno, jednog od lopova koji je snimljen sigurnosnim kamerama.

Foto: printscreen Grčka info

Objava na stranici Grčka info

Na meti, naravno, nisu samo srpski turisti. Lopovi ne biraju, dovoljno je da im nešto privuče pažnju i šteta po vas je neminovna.

Na istom portalu mogu da se nađu i saveti kako odvrati provalnike. Kaže se da se lopovi ne zadržavaju dugo na licu mesta pa ih je teško zateći u krađi. Ovakve krađe traju između 10 i 15 sekundi, a dešavaju se u bilo koje doba dana ili noći.

NE U VELIKE MARKETE PRAVO SA GRANICE

Ne idite u kupovinu u velike markete pravo sa granice i kolima u kojima su vam koferi i ostale stvari!

Lopovi odlično znaju da turisti najčešće pravo sa puta obavljaju kupovine namirnica za smeštaj kako ne bi morali dolaziti kasnije i znaju da su puni vrednih stvari.

Nemojte to raditi, a ako već morate neka bar jedna osoba ostane pored automobila da pazi na stvari.

Obično nekim čvrstim predmetom razbiju staklo na kolima ili obiju bravu, zgrabe šta nađu i beže. Ništa vredno ne ostavljajte u automobilu čak ni kada izlazite na nekoliko minuta, ni u prometnim ulicama, ni na javnim parkinzima koji nemaju čuvara, ističu na stranici Grčka info i dodaju:

- Na sedištu ne smete ostaviti čak ni jeftine naočare koje ste platili 400-500 dinara, jer lopovi mogu pomisliti da su veće vrednosti i zbog njih vam razbiti staklo. Ne smete ostaviti ni žensku tašnu iako ste sa sobom poneli sve vredno iz nje. Lopov to ne zna i vrlo je verovatno da će pokušati zbog te tašne da obije auto.

Prema dosadašnjim iskustvima lopovi najčešće "operišu"

- na parkinzima velikih super marketa i tržnih centara
- na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele Kule, u okolini trga Aristotelis
- na parkingu Aquaparka Waterland u Solunu
- na parkinzima nekih plaža Halkidikija (Orange, Tigania, Golden beach Paliouri, Ark beach Sarti)

Na osnovu prijava koje su dobijane godina unazad od turista u Grčkoj navedena su mesta na kojima su se obijanja kola dešavala, što ne znači da će se i vama desiti na istom mestu, ali vam svakako može biti dobar podsetnik da budete obazrivi.

Upoznati smo i sa nekoliko slučajeva obijanja na parkingu kod tržnog centra One Salonica, navodi Grčka info.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija