• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.06.2023

09:46

SVAKO KO SE SADA NALAZI NA KIM JE ČUVAR NAŠE OTADŽBINE! Karan, Garić i Dželetović za Informer TV: Srbija mora biti dostojna i hrabra kao što je i do sada bila! (VIDEO)

MIloš Rafailović

Društvo

SVAKO KO SE SADA NALAZI NA KIM JE ČUVAR NAŠE OTADŽBINE! Karan, Garić i Dželetović za Informer TV: Srbija mora biti dostojna i hrabra kao što je i do sada bila! (VIDEO)

Podeli vest

Potpukovnik u penziji Ljuban Karan, novinar Kosovo Online Miloš Garić i novinar Veselin Dželetović tokom gostovanja u jutarnjem programu na Informer TV, govorili su o aktuelnim temama koje se tiču bezbednosti u Srbiji.

Na početku emisije gosti su govorili o situaciji na severu Kosova i Metohije.

- Za sada nema naznaka da će biti išta lakše za Srbe na Kosovu i Metohiji, a ovo što se sada dogodilo gde su žrtve bila deca govori o tome šta Aljbin Kurti želi, a to je da ih dovede u stanje da se upitaju da li žele da život provode na Kosovu i Metohiji. Razgovarao sam sa kolegom iz Kosovske Mitrovice, koji je kontaktirao sa majkom dece koje su prezivele teror od albanskih ekstremistima. Kada razgovarate sa njom, vidite koliko nasilje su preživela ta deca. Jedna izuzetno teška situacija, izgubila se mogućnost da računate na zdrav razum Aljbina Kurtija - rekao je Miloš Garić i dodao:

-Na ovaj način oni žele da dovede Srbiju u stituaciju da ne može da se adekvatno brani. Mi smo sada pritisnuti problemima i brigom za naše ljude, ali Srbi su uporni, veruju u svoju državu i spremni da se brane svakodnevno i to je zapravo ključ, i zato Aljbin Kurti neće uspeti u svojoj nameri.

Foto: Informer TV

Miloš Garić

Ljuban Karan osvrnuo se na događaje koji su se dogodili poslednjih dana na teritoriji Kosova i Metohije.

- Često govorim o tome da se sve na Kosovu i Metohiji vodi na principima zastrašivanja stanovništva. Neprestano se pojavljuje nešto novo, s tim da se ovih dana preteralo, jer više nisu dani u pitanju već sati kada se dešava novo nasilje. Napad na decu daleko više utiče na stanovništvo, nego na odrasle ljude, jer ipak odrasli su u stanju da se brane. Njima je mnogo lakše da se uhapsi neko nevin i neko ko ništa nije uradio, jer to psihološki više utiče na narod, jer tada Srbi razmišljaju: "Pa ako su njega uhapsili, onda će i mene sigurno!" - rekao je Karan i dodao:

- Ova trojica albanskih ekstremista koji su uhapšeni su "pali" jer ja mislim da je plan bio da uđu u Srbiju i likvidiraju ljude, da bi se to predstavilo kao obračun među Srbima. A da se desilo da je naša policija morala da likvidira njih, da su se opirali hapšenju, onda bi se predstavilo da su na onoj strani administrativne granice likvidirani bez razloga, a Kurtiju je bilo bitno da padnu mrtve glave!

Novinar Veselin Dželetović istakao je da narod može da pobedi u borbi na Kosovu i Metohiji samo ukoliko izdrzi teror albanskih ekstremista.

- Kurti ništa ne može da radi na svoju ruku, neko stoji iza njega. Svi oni ne mogu da se odreknu svega šta su uradili, zato on ima odrešene ruke da uradi etničko čišćenje. Mislite da zapad ne gleda kako hapse nevine Srbe, uglavnom viđene Srbe, a kako su se podigli kada smo mi uhapsili onu trojicu. Jedini način na koji može da se bori protiv njih je gandijevska borba, a narod ako izdrži ovaj teror, uspećemo u borbi. Na nama je da im pomognemo, svako onako kako može na svoj način. Jednostavno za mene granica između nas i Kosova i Metohije ne postoji. Bilo koji drugi deo teritorije Srbije da su pokušali da otmu, uspeli bi u tome, a ovde gde je Pećka patrijaršija, Dečani, naša kolevka, to nam ne mogu oduzeti! Svako ko se nalazi sada na KiM je čuvar naše otadžbine - rekao je Dželetović i dodao:

Račka se sada niko ne seća. Brilijantna akcija naše policije, a šta se desilo? Oni su uspeli potpuno da preokrenu sve. A gde se razlikuju Kurti i Edi Rama? U tome što Rama hoće da pripoji Kosovo Albaniji,a Kurti Albaniju Kosovu. Zato Srbija mora biti dostojna i hrabra, kao što je i do sada bila! U našoj veri treba da istrajemo, jer ničija nije do zore gorela! 

Foto: Informer TV

Garić se osvrnuo i na proteste koji se svake nedelje dešavaju u Beogradu.

- Ispada da se cilj opozicije i cilj Aljbina Kurtija poklapaju, a oni se ljute kada im se to kaže. Jedna strašna tragedija koja se dogodila u školi u Beogradu, i u okolini Mladenovca je uzašna stvar koju opozicija koristi. Na sreću ogroman deo naroda ne razmišlja kao oni. Svako ima pravo da proteste, jer ima mnogo problema u ovoj državi na koje može da se ukaže, ali kada protestujete onda nemojte da pretite, zaustavljate autoput, da lažete i stvarate ambijent kao da ste vi vrhovne sudije koji mogu da nalazu šta sme, a šta ne sme! - rekao je Garić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 11 meseci

SAMO JE PREDSEDNIK PIZDA KOJA JE OSTAVILA SRBE DA IZGINU JER PRSTOM NE MRDA DA IH ZASTITI . GOVNO JEDNO TRULO KAO I ONA ZUTA SMRDLJIVA MASA.. SVE JE TO ISTI K RADE ZA NACISTE I EU USTASE.....

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!
Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!

Bivši šef JUKOS-a, biznismen Mihail Hodorkovski, rekao je da su zapadne zemlje skoro već izgubile u ukrajinskom sukobu. Zatim je izdao izuzetno sumornu prognozu za budućnost Ukrajine za naredne dve godine, rekavši da je to i dalje „najbolji scenario“.

20.05.2024

06:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12