• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2023

20:23

GERMANI SU NASTALI OD SRBA? A zato je Hitler urlao: "Zaustavite istraživanje"?! Još kažu da čak i drevni spomenik kulture koji je pod zaštitom UNESKA to potvrđuje (VIDEO)

printscreen

Društvo

GERMANI SU NASTALI OD SRBA? A zato je Hitler urlao: "Zaustavite istraživanje"?! Još kažu da čak i drevni spomenik kulture koji je pod zaštitom UNESKA to potvrđuje (VIDEO)

Podeli vest

"Zaustavite istraživanja o Srbima" - urlao je Hitler na nemačke naučnike koji su izučavali istoriju Srba između Odre i Labe, i kada mu je saopšteno da bi "viša rasa" mogla u sebi imati "mnogo Srpskih gena".

Ipak, sačuvana je knjiga "Kroz stoleća – Prez letstotki" gde je područje između Labe i Odre označeno imenom "Serbija". Tu se objašnjavaju pravci nemačkih osvajanja Srpskih teritorija u vremenu od 1050. do 1300. godine U knjizi "Zur sorbischen Geschichte" isto područje obeleženo je kao "Srpska oblast", naseljena Srbima.

Knjiga "Kroz vekove", na lužičkom srpskom jeziku, piše o istoriji Srba između Odre i Labe, a teritorije su prikazane na "Karta od Slovena posednutih predela srednje i severne nemačke u devetom veku", odnosno "Regio Surbi".

Foto: printscreen

Objašnjenje kako su Germani nstali od Srba

Nemci i Srbi su istorijski duboko vezani, čak i dublje nego što to bilo ko u Beogradu ili Berlinu može i da zamisli. Prema tvrdnjama mnogih srpskih istoričara, ali i onih iz Nemačke, Germani su nastali od Srba!

Koliko god vam ova teza bila kao najnovija teorija zavere i one stare krilatice da su Srbi najstariji narod na svetu, pročitajte šta učeni ljudi kažu o ovoj teoriji. Da gde ima dima tu je i vatra, potvrđuje čak i drevni spomenik kulture koji je pod zaštitom UNESKA u Drezdenu gde ulaz u čuvenu katedralu "Providebtle memor" čuvaju dva vojnika od kojih jedan na štitu nosi srpski grb!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maki

pre 10 meseci

Sviđa mi se ovaj članak. Samo tako nastavite. Šta mislite o sličnosti reči Prusija i Rusija?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija