• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PR

13.08.2023

19:42

Reagovanje Opštine Herceg Novi na medijske natpise o navodnoj pojavi ajkule pešikan

Opština Herceg Novi

Društvo

Reagovanje Opštine Herceg Novi na medijske natpise o navodnoj pojavi ajkule pešikan

Podeli vest

U vezi sa senzacionalističkim vestima koje su juče i danas osvanule na nekoliko portala iz naših susednih zemalja, Opština Herceg Novi ovim putem reaguje i demantuje navode o pojavi ajkule pešikana, uz pojašnjenje o kojoj se za ljude potpuno bezopasnoj ribi zapravo radi.

„Naime, radi se o jednom od mnogih snimaka koji su nastali 21. juna ove godine, kada je u akvatorijum naše marine došao redak gost. Radi se o ribi zvanoj Lampuga, koja je pelagijska riba, a koja, iako živi u celom Jadranu, može se reći da je veoma retka riba. Ima izduženo telo, spljošteno na bokovima i prekriveno sitnim ljuskama. Ona je izuzetan plivač i po prirodi grabljivica, ali apsolutno bezopasna po ljude. Hrani se isključivo sitnom plavom ribom koja pliva po površini što se može videti na svim snimcima koji su tada nastali - pre mesec i po dana.

"Na opštu radost svih prisutnih turista i meštana, ovaj primerak Lampuge se kod nas zadržao oko pola sata i sve vrijeme je plivala po površini loveći sitniju ribu. Njeno prisustvo je prijavljeno Institutu za biologiju mora, koji prati kretanje i migracije svih rijetkih vrsta koje posjete naš prelijepi zaliv“, navodi se. 

"Svi ste dobrodošli u naš Herceg Novi, da se lično uverite kako izgleda i koliko je siguran, nedavno proglašeni šesti najbolji primorski grad na svetu", zaključuje u reagovanju sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg Novi, Nenad Vitomirović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija