• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.08.2023

14:07

Vizija mladih za bolju budućnost Srbije: Otvoren konkurs za generaciju 7.0 Svetionika znanja

Svetionik znanja - Promo

Društvo

Vizija mladih za bolju budućnost Srbije: Otvoren konkurs za generaciju 7.0 Svetionika znanja

Podeli vest

Svetionik znanja je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca iz 12 lokalinih zajednica Srbije, koje se sprovodi u organizaciji Svetionika znanja i Asocijacije za afirmaciju kulture. Cilj je jednostavan, ali moćan: osmisliti i razviti projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta svakodnevnog života u tim zajednicama.

Svetionik znanja okuplja 48 srednjoškolaca, čineći timove od četiri učenika treće i četvrte godine srednje škole. Ovi budući mladi lideri će raditi pod pažljivim vođstvom mentora i koordinatora iz omladinskih organizacija, sa fokusom na razvoj projektnih ideja koje će imati pozitivan uticaj na njihove zajednice.

Teme na kojima će timovi raditi ove godine su raznovrsne i ključne za budućnost našeg društva: od informacionih tehnologija, zaštite životne sredine, javnog zdravlje, pa do društvene odgovornost i aktivizma.

Osim lokalnih inicijativa, srednjoškolci će imati priliku da razmene iskustva na seminaru zakazanom od 22. do 24. septembra u Kragujevcu, a njihovi finalni projekti će biti predstavljeni na završnom događaju od 1. do 3. decembra u Bajinoj Bašti.

Ove godine pravo učešća na kokursu imaju svi talentovani srednjoškolci treće i četvrte godine, čija su interesovanja usmerana ka lokalnoj zajednici, pisanju projekata i aktivizmu iz sledećih gradova: Bajine Bašte, Beograda, Kragujevca, Čačka, Zaječara, Leskovca, Šabca, Bele Crkve, Ćuprije, Niša, Vršca i Vranja.

Projekat se ostvaruje u organizaciji Svetionika znanja i Asocijacije za afirmaciju kulture, zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije. Konkurs za učesnike je otvoren do 10. septembra.

Za dodatne informacije i prijavu, posetite zvaničnu web stranicu Svetionika znanja. Izabrani kandidati će biti obavešteni do 13. septembra o finalnom odabiru.

Svetionik znanja je prilika da vizija mladih za bolju budućnost postane stvarnost!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija