• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

04.09.2023

07:17

Srpski turisti na meti lopova i u Italiji! Porodici iz Beograda ukrali ovu bizarnu stvar!

Shuterstock

Društvo

Srpski turisti na meti lopova i u Italiji! Porodici iz Beograda ukrali ovu bizarnu stvar!

Podeli vest

Srbi ovog leta nisu bili na udaru lopova samo u Grčkoj, već su naši turisti imali problema i u Italiji.

U avgustu se putovanje Beograđanina do Italije pretvorilo se u pravu noćnu moru kada je njegov automobil opljačkan kod Napulja. Sada se desilo isto to, samo su akteri priče drugi.

Naime, apsolutno istu situaciju doživeli su naši turisti i to usred bela dana na Pompeji, gde su se zaustavili da bi posetili arheološko nalazište. Nisu ni slutili kakav prizor će zateći nakon obilaska.

Kada su se vratili do automobila shvatili su da u njemu nije ostalo više ništa.

- Parkirali smo se u prometnoj ulici, ispod pet kamera i sve to nije sprečilo lopove da razbiju staklo i iznesu apsolutno sve iz automobila. Oborili su zadnja sedišta i izvukli tri velika kofera, jedan ručni kofer, prenosivi frižider, ručni ranac, verovali ili ne, pelene za bebu, kašice za bebu kao i igračke. Sve to je bilo spakovano tako da se ništa ne vidi sa spoljašnje strane - kaže Milan R.

Foto: Shutterstock

 

Njihov automobil opljačkan je oko 12 časova, na 200 metara od ulaza u arheološko nalazište, a naš sagovornik kaže da je očevidaca bilo, ali da niko nije hteo da reaguje, niti da svedoči.

- Želim ovim putem da apelujem na naše ljude, da se klone Napulja ako su na putovanju sa porodicom kako im putovanje ne bi propalo. Siguran sam da se radi o organizovanoj grupi, čak verujem da sam propraćen od samog ulaza u Pompeju i da su samo čekali da se zaustavim, udaljim od auta da bi odradili posao - kaže on.

On kaže da ga ne dotiču toliko stvari koje su pokradene već sam događaj i količina stresa koju su njegova porodica i on doživeli na putovanju koje je trebalo da im ostane u lepom sećanju.

Milan je, kako kaže, razočaran u Italijanske vlasti i policiju.

- Ne možemo da verujemo da su lopovi toliko slobodni u 21. veku u zemlji koja je članica Evropske Unije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija