• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2023

22:08

Apokalipsa u Grčkoj! Policijski čas u Larisi zbog strašnog nevremena

Fejsbuk

Društvo

Apokalipsa u Grčkoj! Policijski čas u Larisi zbog strašnog nevremena

Podeli vest

U grčkoj regiji Larisa Velika objavljen je policijski čas, navodi se na objavama na društvenim mrežama.

Kako se navodi na poznatoj Fejsbuk stranici "Grčka info", građanima i turistima je na mobilne telefone stigla poruka u kojoj se navodi da je uveden policijski čas, odnosno da je zabranjeno kretanje zbog obilnih padavina i nevremena.

Foto: Fejsbuk

 

- Podseća se da je na snazi zabrana saobraćaja u prefekturi Magnezija, po nalogu grčke policije, zbog razvoja opasnih vremenskih uslova - navodi se na fotografiji koja je podeljena na Fejsbuk stranici "Grčka info".

Kako pokazuju dramatični snimci koji stižu iz Grčke, nakon potopa usled kog su srpski turisti ostali zarobljeni na Volosu i Pilionu, oluja Danijel počela je da pravi haos i na ostrvu Tasos i okolini.

- Veliki broj srpskih turista zarobljen je na ostrvu Tasos. Vetar i veliki talasi su onemogućili normalno funkcionisanje trajekta, pa se stvaraju gužve. Čeka se od 13 časova i nema naznaka da će uskoro krenuti - izjavio je jedan od naših turista.

Oboren rekord padavina

U Zagori je inicijalno izmereno 516 milimetara kiše, dok je usled očekivanog nastavka intenzivnih padavina oborio rekord koji je zabeležen 2020. godine.

Najveća dnevna količina padavina izmerena je do 20.45 časova i iznosi 754 milimetara. Prethodni rekord je bio 644 milimetra i zabeležen je na Paliki, Kefaloniji tokom mediteranskog ciklona koji je pre tri godine pogodio ovu oblast.

Srbima bujica odnela automobile u more

Stravična oluja "Danijel" razara Grčku, a desetak srpskih turista, koji letuju na grčkom poluostrvu Pilion blizu Volosa, kontaktiralo je pre nekoliko sati ambasadu Srbije u Atini.

Jedna osoba stradala, jedan se vodi kao nestao

Muškarac (34) nestao je u Volosu, nakon što je pokušao automobilom da pređe bujicu u ovoj oblasti. Kako javljaju mediji, u vozilu je bio i njegov sin koji je dobrog zdravlja.

Istrage EMAK-a i ELAS-a su u toku za identifikaciju muškarca u Ekatarini u Volosu. Kako je saopšteno iz vatrogasne službe, 34-godišnji muškarac je automobilom pokušao da pređe bujicu koja je nastala usled oluje Danijel u oblasti Ekaterini Volos.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija