• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.09.2023

09:54

Ovde sledi potop! RHMZ upozorava: Stiže nevreme sa pljuskovima i gradom!

Miloš Rafailović

Društvo

Ovde sledi potop! RHMZ upozorava: Stiže nevreme sa pljuskovima i gradom!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnovije upozorenje o pljuskovima, grmljavini i gradom koji slede u određenim delovima naše zemlje.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada uglavnom na zapadu i jugozapadu Srbije.

Nestabilno vreme

U narednih sat vremena ponegde u zapadnoj, jugozapadnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji kiša slabog do umerenog intenziteta.

Pre podne u košavskom području vetrovito - duvaće umeren i jak, na jugu Banata povremeno olujni jugoistočni vetar.

Foto: printskrin/rhmz

 

Posle podne u svim predelima nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koji će ponegde biti izraženiji, saopštio je RHMZ.

Takođe, posle podne na području zapadne i jugozapadne Srbije, a uveče i tokom noći i na području srednjeg i južnog Banata, Podunavskog okruga, delovima Braničevskog okruga i Šumadije, lokalno se očekuju izraženi pljuskovi sa količinom kiše od 10 do 30 mm za kratak vremenski period, grmljavinom, ponegde i kratkotrajnom pojavom grada.

Foto: printskrin/rhmz

 

Nakon veoma visokih, ponegde čak i rekordnih temperatura, zapadna Evropa sada se nalazi pod uticajem snažne aktivnosti ciklona sa Atlantika, uz jake grmljavinske oluje, a deo ovih sistema sada se premešta prema našem području i Srbiji, tako da raste mogućnost pojave superćelijske oluje. 

Srećom, snažne superćelijske oluje poput onih u zapadnim predelima Evrope se ne očekuju, što ne znači da lokalno neće biti nešto izraženijih grmljavinskih procesa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Stiže nagla promena vremena! Srbija je cela u meteoalarmu!
Društvo

Stiže nagla promena vremena! Srbija je cela u meteoalarmu!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada uglavnom na zapadu i jugozapadu Srbije.

19.09.2023

06:47

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija