• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2023

13:45

Pomozimo Mihajlu da pobedi najtežu bolest! Simptimi zloćudnog tumora se pojavili u kratkom roku - preko noći oboleo

printskrin pink

Društvo

Pomozimo Mihajlu da pobedi najtežu bolest! Simptimi zloćudnog tumora se pojavili u kratkom roku - preko noći oboleo

Podeli vest

Mihajlu je dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga (C71.6 Neoplasma malignum cerebelli lat.sin.).

Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi. Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

Mihajlo je izuzetno simpatičan, energičan i harizmatičan dečak i mali fudbaler kluba Milutinac-Zemun.

Nastavak lečenja planiran je u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, a porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg-u , Nemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, Nemačka. Kako bi dali najbolju šansu Mihajlu da pobedi bolest, biće mu potrebni skupi tretmani, kao što je hemoterapija, radioterapija, imuno terapija ili protonska terapija. Potrebno je da Mihajlo što pre ode na lečenje u inostranstvo jer je vreme od ključnog značaja za ovu vrstu bolesti.

Foto: printskrin pink

 

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

U akciju prikupljanja pomoći, priključila se i OŠ "Lazar Savatić" koja u okviru Dečje nedelje pokreće humanitarnu akciju.

Foto: printskrin pink

 

 

Da Mihajlo pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Mihajlu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija