• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

05.10.2023

10:47

Ovo su najplaćeniji i najtraženiji mini poslovi u Srbiji: Za četiri sata zarada i do 50 evra

Shutterstock

Društvo

Ovo su najplaćeniji i najtraženiji mini poslovi u Srbiji: Za četiri sata zarada i do 50 evra

Podeli vest

Dodatni ili mini poslovi su veoma dobra prilika za dodatnu zaradu ukoliko ste već zaposleni, ali i ukoliko niste, pomoću njih možete da zaradite količinu novca koja uopšte nije zanemarljiva. Dosta su zastupljeni u stranim zemljama gde većina ljudi radi i po dva posla, a postaju sve aktuelniji i kod nas.

Kada govorimo o mini poslovima, u njih obično spadaju: dostava, dodatni časovi (na primer predavanje stranih jezika), spremačice, bejbisiterke ili branje voća kada je sezona.

Sve zavisi od vaših veština i interesovanja, a za neke je dnevnica i do 50 evra.

Časovi stranog jezika

Engleski jezik je definitifno najkorišćeniji i najpopularniji jezik, a oni koji ga već znaju i tečno govore mogu to znanje i da unovče bez mnogo napora.

Foto: pexels.com

 

Ono što je dobro kod ove vrste dodatnog posla, jeste što vi sami određujete koliko časova ćete dnevno imati kao i u kom će to terminu biti, a još jedna prednost je što su sada sve popularniji online časovi, i bez mnogo uloženog truda možete sebi da obezbedite dodatnu zaradu.

Dostava

Čini se da je ovo zanimanje najviše dobilo na popularnosti tokom pandemije korona virusa, posao dostavljača je uvek bio tražen, ali nikada kao tada.

Hrana, lekovi, namirnice, pisma, paketi sve to treba dostaviti od tačke A do tačke B, a satnica iznosi od 13 do 18 evra za ovaj posao.

Pored dnevnice, dostvaljači neretko dobijaju i bakšiš što je dodatni izvor zarade, a često imaju i plaćeno gorivo ukoliko koriste svoje vozilo tokom dostave.

Spremačica

Posao spremačice je posao gde može dobro da se zaradi, a može dobro da se zaradi. Za ovaj posao uglavnom se opredeljuju žene koje imaju već primarni posao, a sami možete da birate vreme kada ćete sređivati stan ili kuću.

Foto: freepik

 

Satnica za ovaj posao obično se kreće od 600 do 700 dinara. Tako da na mesečnom niovu to može da bude lepa dodatna cifra.

Branje voća

Dnevnica za berače voća ide i do 6.000 hiljada kada je sezona branja, a poslodavci neretko nude i smeštaj i hranu. Ovo često znaju da budu teški poslovi, koji se rade na suncu, ali zarada je veoma dobra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija