• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2023

17:48

MK Group i AIK banka donirale 350.000 evra vrtićima u Srbiji

Promo foto

Društvo

MK Group i AIK banka donirale 350.000 evra vrtićima u Srbiji

Podeli vest

Donacijama u okviru društveno odgovornog programa „Podrška porodici” nastavljeno ulaganje u decu, mlade i porodicu

Kompanije MK Group i AIK Banka ove godine donirale su 350.000 evra vrtićima širom Srbije. Sredstva za renoviranje i opremanje dobile su predškolske ustanove u Vrbasu, Bečeju, Pećincima, Kovačici, Novom Sadu, Nišu, Raškoj i Golubcu.

Zahvaljujući donacijama za unapređenje uslova u ovim ustanovama, deca sada borave u lepšem i kreativnijem okruženju.

Na događaju povodom završetka donacija vrtićima u Srbiji prisustvovala je i Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije, prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Foto: Promo foto

 

 

Ministarstvo prosvete pružilo je podršku tokom procesa izbora predškolskih ustanova koje su primile novčana sredstva, pri čemu je fokus bio na opštinama u kojima posluje MK Group.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović istakla je da je predškolska ustanova „Boško

Foto: Promo foto

 

 

Buha” u Vrbasu jedna od osam predškolskih ustanova koje su dobile podršku društveno odgovornih kompanija - MK Group i AIK Banka.

- Poslednjih godina Ministarstvo prosvete gradi i dograđuje objekte predškolskih ustanova širom Srbije. Cilj Ministarstva je da obezbedimo dodatne kapacitete u vrtićima kako bi obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem bio što veći - rekla je ona i dodala da je unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, jedan od strateških prioriteta Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete.

O regionalnom društveno odgovornom programu „Podrška porodici“, koje zajedno realiziju MK Group i AIK Banka, govorio je Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group.

Foto: Promo foto

 

- MK Group i AIK Banka i ove godine zajedno realizuju projekat „Podrška porodici“, u okviru koga smo izdvojili 750.000 evra za renoviranje i opremanje više od 20 vrtića u celom Adria regionu. Za osam vrtića u Srbiji, u opštinama u kojima poslujemo, donirali smo 350.000 evra. Vrbas je posebno značajan za nas jer u njemu ima mnogo dece naših zaposlenih. U ovoj opštini zapošljavamo 850 ljudi u Carnex-u i Sunoko fabrici šećera. Nadamo se da je renoviranje ovog vrtića doprinelo boljim uslovima i lepšem odrastanju naših mališana. Takođe, srećni smo što ulažemo u nove generacije koje su naša budućnost i verujemo da najbolje tek dolazi - istakao je Jovan Purar.

Foto: Promo foto

 

Donacija vrtiću „Bubica” u okviru predškolske ustanove „Boško Buha” u Vrbasu obuhvatila je kompletno renoviranje dva sprata, uz zamenu podova i vrata, kupovinu novog nameštaja za dečije sobe, opremanje kupatila, sređivanje dvorišta i uređenje kuhinje.

- Zahvaljujem se kompanijama MK Group i AIK Banci koje su u okviru svog društveno odgovornog programa donirale 170.000 evra za rekonstrukciju našeg vrtića u Vrbasu. Verujem da će ova donacija doprineti kvalitetu odrastanja i lepšoj budućnosti naših najmlađih, a značajno će pomoći i našim zaposlenima, prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti koje su usmerene na decu - zaključio je Nebojša Dešić, direktor vrtića u Vrbasu.

Nakon završetka projekta u Srbiji, tokom sledećeg meseca biće završeni radovi u vrtićima koji su dobili donacije u Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj povodom jubileja četiri decenije rada MK Group.Time će do kraja godine ukupno biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija