• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.10.2023

09:36

Ova grupa građana dobijaće od države do 34.000 dinara u toku 9 meseci: Evo kako da se prijavite na ovaj konkurs

Shuterstock

Društvo

Ova grupa građana dobijaće od države do 34.000 dinara u toku 9 meseci: Evo kako da se prijavite na ovaj konkurs

Podeli vest

Pre nešto više od nedelju dana raspisan je Javni poziv za realizaciju programa "Moja prva plata" od strane Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS).

 Prijava za ovu vrstu pomoći države mladima realizuje se u 4 faze. Za početak na program treba da se prijave zainteresovani poslodavci, a potom će biti raspisan i konkurs za nezaposlena lica.

Da bi nezaposleni učestvovali u ovom programu potrebno je da imaju minimum srednje obrazovanje, ali u program se mogu uključiti i svi koji imaju radno iskustvo manje od 6 meseci. Program će trajati 9 meseci, i ove godine plate će biti 28.000 dinara ili 34.000 dinara u zavisnosti od stepena obrazovanja.

Kako će teći faze

- Prva faza je namenjena isključivo poslodavcima, koja traje od 10. do 31.oktobra. Poslodavci će moći da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs. Na sajtu možete naći detaljna uputstva kako da se prijavite
- Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od 6. do 24. novembra, na istom sajtu.

- Treća faza programa odnosiće se na izbor kandidata od strane poslodavaca. Konačan izbor kandidata će poslodavci obaviti u periodu od 27.novembra do 8. decembra.
- Četvrta faza, ove pomoći države, realizacije programa podrazumevaće potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Početak osposobljavanja nezaposlenih lica biće u periodu od 1. januara do 15. januara 2024. godine.

Kolike su plate

Svi koji budu angažovani putem ovog projekta mogu da očekuju sledeće plate:

28.000 dinara za lica koja se osposobljavaju sa srednjim obrazovanjem
34.000 dinara za lica koja se osposobljavaju sa visokim obrazovanjem

Ovo su uslovi za nezaposlene

Donosimo vam i uslove koje kandidati treba da ispune.

- da se nalaze na evidenciji nezaposlenih NZS
- da imaju najmanje srednje obrazovanje
- da imaju do navršenih 30 godina na dan prijave za učešće u Programu
- da nemaju radnog islustva stečenog na poslovima u okviru nivoa obrazovanja na kojima će se osposobljavati
- da nemaju položen stručni ispit
- da nisu ranije bio korisnik Programa "Moja prva plata"
- da nisu bili u radnom odnosu u periodu od 6 meseci pre objave ovog poziva


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Prijave za novi ciklus prakse u MGSI- šansa za 150 studenata
Politika

Vesić: Prijave za novi ciklus prakse u MGSI- šansa za 150 studenata

Prijave za treći ciklus prakse za više od 150 studenata završnih godina Beogradskog univerziteta u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su otvorene i tokom tri meseca imaće priliku da steknu iskustvo kroz rad na velikim infrastrukturnim projektima u preduzećima i resornom Ministarstvu.

19.10.2023

15:50

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija