• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Politika

29.10.2023

15:34

Ministarka zdravlja najavila potpune novine: Stižu stanovi za seoske lekare

Ministarstvo zdravlja

Društvo

Ministarka zdravlja najavila potpune novine: Stižu stanovi za seoske lekare

Podeli vest

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić istakla je da bi u drugoj polovini sledeće godine trebalo da krene realizacija projekta koji je odobrila Svetska banka, a to je da pored ambulanti u manjim sredinama, budu i stanovi za zdravstvene radnike.

Prema njenim rečima, sela i manje sredine u Srbiji dobiti pokretne ambulante u kojima će raditi lekari opšte medicine koji će biti edukovani da obavljaju preglede na ultrazvučnom aparatu, rendgenu i EKG uređaju i pacijenti će tako moći da reše oko 85 odsto zdravstvenih problema zbog kojih odlaze kod doktora. 

Zbog toga, dodaje ministarka, biće i potrebno da se lekarima obezbedi krov nad glavom. 

Prilikom obilaska sela u opštini Smederevska Palanka videla sam da postoje dobre ambulante koje su napuštene i koje treba samo obnoviti, a odmah uz njih su lepe kućice u kojima su nekada stanovali zdravstveni radnici. Ako sve bude u redu 2029. bi ovo bilo realizovano. Najmanji problem je napraviti montažne objekte, mnogo je važnije obučiti ljude da rade sa raznim aparatima - kazala je Grujičić.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija