• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

30.10.2023

14:42

Dodeljeni ugovori za 71 kupljeni stan u Beogradu: Ključ u ruke izbegličkim porodicama

Tanjug

Društvo

Dodeljeni ugovori za 71 kupljeni stan u Beogradu: Ključ u ruke izbegličkim porodicama

Podeli vest

U Palati “Srbija“ u Beogradu danas su svečano dodeljeni ugovori za 71 kupljeni stan u Beogradu izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Stanovi su dodeljeni u okviru Potprojekta 9 Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrednost te investicije je 28 miliona evra.

U potprojektu 9 planirano je ukupno 1.095 stambenih rešenja - izgradnje montažnih kuća, dodele paketa građevinskog materijala, kupovine seoskih kuća, kao i stanova.

Ministar odbrane Miloš Vučević na svečanosti je rekao da je velika stvar da čovek ima svoj krov nad glavom i da se, posle tri decenije, ispravlja nepravda.

Največi donator u okviru programa jeste Evropska unija sa 134 miliona evra, a doprinos su dale i vlade SAD, Nemačke, Italije i drugih zemalja.

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre naveo je da je 6.600 porodica do sada dobilo ključeve novih domova i da je cilj da se stigne do 7.000.

Gradonačelnik Grada Beograda Aleksandar Šapić istakao je da je izuzetno počastvovan prilikom da, makar i malo, doprinese pomoći ljudima koji su ostali bez krova nad glavom.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je višegodišnja zajednička inicijativa partnerskih zemalja - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, koju podržava međunarodna zajednica i koja za cilj ima zatvaranje poglavlja dugotrajnog raseljavanja u regionu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija