• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.11.2023

15:16

Poklon koji će mnogo značiti Mačvi! Opšta bolnica Šabac dobila novo i kompletno opremljeno sanitetsko vozilo!

RFZO

Društvo

Poklon koji će mnogo značiti Mačvi! Opšta bolnica Šabac dobila novo i kompletno opremljeno sanitetsko vozilo!

Podeli vest

S obzirom na to da će se sanitet koristiti za prevoz pacijenata u teškim stanjima do drugih bolnica ili do kliničkih centara, veoma je važno da samo vozilo bude pouzdano i da bude dobro opremljeno da bi se vitalne funkcije pacijenta držale pod kontrolom.

Ovaj sanitet je samo deo onoga što država poslednjih nekoliko godina ulaže u zdravstvo u Šapcu i što je u planu za naredni period. 
Još jedna dobra vest za oko 160.000 građana koji gravitiraju ka šabačkoj bolnici jeste da će bolnica dobiti magnetnu rezonancu.

To je prva magnetna rezonanca u ovom okrugu, tako da građani više neće morati da idu u Valjevo ili u Beograd, već će moći da se pregledaju u svom gradu i što je takođe važno, neće morati da čekaju pregled. 
Planirano je, takođe, da bolnica sledeće godine dobije angio salu, prvu u Mačvanskom okrugu, čime će uz magnetnu rezonancu, biti zaokružen dijagnostički centar. 

Kao što je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zdravstvene ustanove u svim delovima Srbije dobiće novu savremenu dijagnostičku opremu – magnetne rezonance, mamografe, skenere, ultrazvučne i rendgen aparate.

Zahvaljujući tom ulaganju, građani će u svim delovima Srbije imati ujednačen kvalitet zdravstvene zaštite, jer svi građani zaslužuju kvalitetno lečenje, a ne samo oni koji žive u gradovima, ili samo oni koji žive u Beogradu.

Bez obzira na sva druga ulaganja, nove fabrike i nove puteve, zdravlje ljudi je najvažnije, jer nema ni ekonomskog ni bilo kog drugog napretka bez zdrave nacije i zdravih građana.

Osim ujednačenog kvaliteta zdravstvene zaštite, ovi aparati omogućiće nam da ukinemo liste čekanja, kao i da se više posvetimo preventivnim pregledima koji imaju veliki značaj ne samo za pojedinca, nego i za ceo zdravstveni sistem i za društvo.      
Jedna od olakšica za pacijente jeste i pejsmejker ambulanta, koja radi od 2020. godine, što pacijentima koji imaju ugrađen pejsmejker pruža mogućnost da kontrolne preglede obave u Šapcu, a sama ugradnja pejsmejkera u bolnici u Šapcu radi se od 2022. i do sada je ugrađeno 30 pejsmejkera i zamenjeno 8.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija