• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O.G.

06.11.2023

13:34

Pred nama je šizofreno vreme! Meteorolog otkriva šta nas čeka: Godišnja doba će se smenjivati kao na traci!

Shutterstock

Društvo

Pred nama je šizofreno vreme! Meteorolog otkriva šta nas čeka: Godišnja doba će se smenjivati kao na traci!

Podeli vest

Danas nas očekuje pretežno sunčan dan, a meteorolog Ivan Ristić otkriva kakvo vreme nas čeka do kraja nedelje.

U Srbiji iznad većeg dela zemlje pretežno sunčano, u Vojvodini promenljivo, ponegde sa slabom kišom. Međutim, meteorolog Ivan Ristić najavio je za Informer da nas sutra očekuje pravi vremenski obrt.

- Do kraja dana ostaće pretežno sunčano vreme, jedino na teritoriji Vojvodine će padati slaba kiša. Sutra prepodne će biti temperatura oko 20 stepeni, a već popodne dolazi nagla promena. Na zapadu i na severu naše zemlje dolazi do intenzivnog naoblačenja sa kišom, koja će se tokom noći proširiti na ostatak Srbije - rekao je meteorolog.

Kako navodi naš sagovornik, padavine će se nastaviti i u sredu prepodne, dok se stabilizacija vremena očekuje u posle podnevnim časovima.

- Tokom srede prepodne očekuje se nastavak obilnih padavina, ali njihov prestanak očekujemo u popodnevnim satima. Tokom dana će duvati severozapadni vetar, a temperatura će biti u padu i iznosiće od 10 do 15 stepeni - ističe Ristić. 

Foto: Zoran Sinko

Meteorolog Ivan Ristić

U petak jaka košava

Četvrtak i petak je period kada će doći do stabilizacije vremenskih uslova, bez padavina, ali sa jakom košavom.

- Na kraju radne nedelje, u četvrtak i petak, dolazi do kratke pauze u vremenskim promenama. Dolazi do smene sunca i oblaka, biće promenljivo vreme, ali bez padavina. Osetiće se manji porast temperatura, a u petak će duvati jaka košava do čak 70 kilometara na čas - kazao je naš sagovornik. 

Za vikend pogoršanje vremenskih uslova

Nagla promena vremena očekuje se za vikend, kada će na teritoriji naše zemlje padati obilni pljuskovi propraćeni uz značajan pad temperature.

- Tokom vikenda dolazi do pada temperature, neka prosečna temperatura će biti oko 10 stepeni. Duvaće jak vetar, doćiće do obilnih padavina, kiše, pljuskova sa grmljavinom, a takvo vreme će se nastaviti i sledeće nedelje - zaključio je Ristić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!
Fudbal

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!

Utakmicom između Real Madrida i Borusije iz Dortmunda večeras (21.00, RTS 1) će na "Vembliju" biti spuštena zavesa na klupsku sezonu u evropskim takmičenjima! "Kraljevski klub" želi da vrati krunu u svoje vlasništvo, ali će naspram sebe imati "milionere" gladne trofeja!

01.06.2024

13:35

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31