• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.11.2023

10:10

Od januara prosečna penzija će biti 390 evra! Ministar Mali saopštio sjajne vesti!

Printscreen/HappyTV

Društvo

Od januara prosečna penzija će biti 390 evra! Ministar Mali saopštio sjajne vesti!

Podeli vest

Ministar gostovao je na televiziji i govorio o ekonomskoj situaciji naše zemlje.

Ministar je između ostalog govorio i o studentskim i penzionerskim karticama, ali i stavovima opozicije o svemu što je dobro u Srbiji.

- Pogledajte ove dve kartice - rekao je ministar mistar pokazujući penzionersku i studenstku karticu. 

Foto: printskrin/tv hepi

 

Mali je istakao da je zahvalan penzionerima, kao i da naši fakulteti uspešno napraduju na Šanganskoj listi.

- Neko će reći sitno. Kako se oni toga nisu setili. Mala jedna stvar, da našim penzionerima kažemo veliko hvala za sve što su uradili za zemlju, što su podneli najveći teret reformi. Našim studentima, osim što nam napreduju univerziteti na Šangajskoj listi, sada su nam i Novosadski i Beogradski na Šangajskoj listi, ranije to tako nije bilo, hoćemo da damo mogućnost, da im olakšamo taj studentski život. Svi smo bili studenti, znamo kako znači svaki dinar. Ovakva jedna inicijativa, mislim da će dobro biti prihvaćena od strane studenata - istakao je Mali. 

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

 

Ministar je pozvao studente da iskoriste ovu mogućnost. 

- Kako bude evoluirala ova kartica, u smislu novih pogodnosti, moći će sve da sumiraju kroz ovu karticu. Biće i platna kartica, što je veoma važno. Razmišljamo, pokušavamo da vodimo računa o svemu. Da i studentima izađemo u susret - istakao je ministar. 

Ministar finansija Siniša Mali istakao jeda danas u Srbiji 2,36 miliona ljudi ima posao, što je pola miliona građana više u odnosu na period od pre 10 godina.

- Skoro 500 fabrika se otvorilo u prethodnoj deceniji, rastu nam i plate - istakao je ministar i ponovio da će od 1. januara prosečna penzija biti 390 evra:

- Prosečna penzija je 2012. godine bila 202 evra, od 1. januara sa povećanjem od 14,8 odsto biće 390 evra. Nastavićemo sa daljim povećanjem i idemo do penzija u proseku 650 evra do 2027. godine.

Foto: printscreen instagram

 

Ukazao je i da je prosek evrozone, kada je u pitanju udeo javnog duga u BDP-u, između 91 i 92 odsto.

- Jedna mala Srbija, ali uspešna, je sada na 51,3 odsto - rekao je Mali.

Ministar je podsetio da će jednokratna pomoć za penzionere u iznosu od 20.000 dinara biti isplaćena 30. novembra.

- 1. decembra ćemo isplatiti i jednokratnu pomoć od 10.000 dinara za sve one koji dobijaju novčano socijalnu pomoć - dodao je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Oglasio se Siniša Mali povodom hapšenja zbog nagradne igre
Društvo

Oglasio se Siniša Mali povodom hapšenja zbog nagradne igre

Na novinarsku molbu da prokomentraiše jučerašnje hapšenje vezano za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", ministar Siniša Mali je istakao da uvek ima pojedinaca koji umesto da na pravi način učestvuju u nagradnoj igri hoće da naprave prečicu i tako učine krivično delo.

10.11.2023

13:36

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija