• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.11.2023

16:17

Vesić: "Štitimo lokalne puteve!" Potpisan Sporazum o elektronskoj naplati putarine sa Mađarskom!

Pedja Milosavljević

Društvo

Vesić: "Štitimo lokalne puteve!" Potpisan Sporazum o elektronskoj naplati putarine sa Mađarskom!

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, potpisao je danas u Palati Srbija Sporazum o saradnji u oblasti elektronske naplate putarine sa ministrom građevinarstva i saobraćaja Mađarske, Lazarom Janošem. Sistem naplate putarine odnosi se na frekventne saobraćajnice prvog B i drugog B reda koji nisu auto-putevi

Vesić je rekao da je ovaj sporazum dokaz koliko dve zemlje blisko sarađuju.

- Naši mađarski prijatelji imaju sistem naplate putarine i zaštite lokalnih puteva već duže vreme. Danas smo ovim sporazumom dogovorili da taj sistem počne da radi i u Srbiji - ističe Vesić.

Istakao je i da se sistem naplate putarine odnosi na frekventne saobraćajnice prvog B i drugog B reda koji nisu auto-putevi, i odnosi se samo na kamione težine veće od 7,5 tona.

- Na taj način ćemo omogućiti da se zaštite lokalni putevi pošto je većina njih pod pritiskom. Osim same naplate imaćemo i merenje osovinskog opterećenja u asfaltu, što znači da ćemo moći da zaštitimo naše puteve - kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je dalje istakao, većina kamiondžija koji koriste lokalne puteve, preopterećuje svoje kamione i na taj način dodatno uništava puteve.

- Ne postoji nijedna evropska zemlja sa kojom Srbija ima bolju saradnju nego sa Mađarskom. U narednih četiri do pet godina neće biti nijedne zemlje u susedstvu sa kojom će Srbija biti bolje saobraćajno povezana od Mađarske - zaključuje Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija