• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.11.2023

14:12

Vesić u naselju Mala Plana: Ispunjavamo obećanja i rešavamo probleme sa građanima

informer.rs

Društvo

Vesić u naselju Mala Plana: Ispunjavamo obećanja i rešavamo probleme sa građanima

Podeli vest

Tokom obilaska juga Srbije nenajavljeno sam svratio u naselje Mala Plana u opštini Prokuplje, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Pozvao sam Danijelu Ristić da popijemo kafu. Danijela je 15. septembra organizovala protest roditelja koji su tražili da se zaštite njihova deca koja su prelazila preko nebezbednog pešačkog prelaza do škole. Bila je potpuno u pravu. Odmah sam reagovao i naložio Putevima Srbije da postave usporivače saobraćaja, semafore sa žutim upozoravajućim svetlom koji imaju solarni panel i table koje obaveštavaju vozače o brzini kojom se kreće vozilo - kazao je Vesić, i dodao:

- Ovo je pravi primer kako svi zajedno, građani, mediji i državna uprava, možemo da radimo za bolji život svih građana. Zahvalio sam se Danijeli jer je ukazala na problem.
Uf, umalo da zaboravim. Sledeće godine radimo trotoar kroz Malu Planu u dužini od 2 kilometra. 
Zato, Srbija ne sme da stane!

 

 

Nakon što su građani skrenuli pažnju na problem, ministar Vesić naložio je "Putevima Srbije" da urede zonu škole. Pre nekoliko dana,  zadovoljstvo meštana, posao je završen.

Na putu pored škole, danas drugačija slika nego pre samo dva meseca, u šta se lično uverio i ministar Vesić - ugrađena je vertikalna i obeležena horizontalna signalizacija u zoni škole, postavljena pešačka ograda, "ležeći policajci, montirani detektori brzine i led treptačk sa solarnim napajanjem u zoni pešačkih prelaza.

Foto: informer.rs

 

- Kada sam 15. septembra, gostujući na RTS-u, video prilog iz Male Plane, u kojem je meštanka Danijela Ristić organizovala građane povodom problema - nebezbednog pešačkog prelaza u zoni Osnovne škole "Svetislav Mirković Nenad", odlučio sam da se reaguje. Odlučili smo, kao Ministarstvo, da finansiramo postavljanje semafora, ležećih policajaca, usporivača brzine i uređaja za obaveštavanje vozača kojom brzinom voze čime smo ovu zonu škole učinili bezbednom, a sledeće godine biće urađeni i trotoari, radi dodatne bezbednosti đaka i drugih meštana - rekao je Vesić.

Istakao je da je upravo to primer kako zajednički - građani i vlast, rade da život ljudi bude bolji i bezbedniji.

- Ovo je način kako problemi mogu da se reše. Tako što građani pokrenu inicijativu, mediji to objave, a država reaguje. Tako se radi za Srbiju i samo tako zajedno možemo sve - poručio je Vesić.

Foto: informer.rs

 

Inicijativa je krenula od Danijele Ristić, koja je danas došla do škole da se zahvali ministru na tome što je, kako je rekla, na apel građana "odragovao baš kako treba".

- Danas je ministar došao da vidi šta je to čime smo mi zadovoljni, a mi nismo zadovoljni već prezadovoljni brzinom reagovanja i načinom na koji je rešen naš problem, kako je uređena zona škole i poboljšana bezbednost naše dece - rekla je Danijela i dodala da sa sada čekaju sledeću godinu kada će imati i uređene trotoare.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija