• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA

15.11.2023

18:43

Stiže pomoć za seoski turizam! Država daje novac za objekte i domaću proizvodnju

Informer

Društvo

Stiže pomoć za seoski turizam! Država daje novac za objekte i domaću proizvodnju

Podeli vest

Vlada Srbije i Ministarstvo turizma i omladine Huseina Memića pripremaju Uredbu po kojoj će sva registrovana domaćinstva, koja budu ispunjavala uslove i registrovala se dok traje konkurs, dobiti subvencije u iznosu do tri miliona dinara.

Ova sredstva, kako je pojasnio ministar Memić, odnosiće se na gradnju drvenih turističkih objekata, proširenje kapaciteta i mobilijara za turizam.

Ista sredstva omogući će da vlasnici gazdinstava pokrenu proizvodnju i pakovanje brendiranih poljporivrednih proizvoda.

Ova uredba je u pripremi i na snazi će biti od početka naredne godine, a do tada će sva seoska domaćinstva moći da se registruju i ispune sve uslove koji su zahtevani.

Videli smo da se sela razvijaju, da svuda po Srbiji niču nova seoska domaćinstva, međutim, mi do sada nismo imali za to ni jednu subvenciju. Zapravo imali smo preko ministarstva poljoprivrede, ali hoćemo i mi da damo dodatna sredstva- rekao je ministar turizma i omladine Husein Memić.

On je pozvao sve zainteresovane da apliciraju i iskoriste svoju šansu.

- Borimo se da od cele Srbije pravimo turističke destinacije - naglasio je ministar Memić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Memić objavio rezultate prve godine rada u ministarstvu turizma i omladine: Rekordno na mnogim poljima!
Društvo

Memić objavio rezultate prve godine rada u ministarstvu turizma i omladine: Rekordno na mnogim poljima!

Ministar turizma i omladine u Vladi Srbije Husein Memić objavio je rezultate prve godine rada njegovog ministarstva i istakao da “za razliku od mnogih evropskih zemalja koje ni tokom 2023. godine neće dostići prepandemijske rezultate u turizmu, Srbija je još protekle godine postigla taj cilj, a ove godine nastavlja da beleži nove rekorde u svim ključnim parametrima”

26.10.2023

18:08

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija