• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Pink.rs

22.11.2023

10:50

Očekuje nas zima hladnija od prethodne! Evo kada stiže prvi sneg u Beograd!

Shuterstock

Društvo

Očekuje nas zima hladnija od prethodne! Evo kada stiže prvi sneg u Beograd!

Podeli vest

Ova zima će biti drugačija od prethodne, sa mnogo više hladnijih dana i padavina, rekao je meteorolog Ivan Ristić.

On je dodao da u četvrtak stiže polarni vrtlog u Evropu sa Grenlanda.

– Hladan vazduh će već u petak biti iznad Alpa, tako da će u subotu i nedelju i kod nas doći do jačeg zahlađenja – rekao je Ristić.

Kako kaže, za sada su proračuni da će sneg padati južnije od Beograda, mada ne možemo isključiti da neće biti malo i u Beogradu.

– Ima uslova za obilne snežne padavine u centralnoj i južnoj Srbiji – rekao je Ristić i dodao da će u subotu ili u nedelju pasti prve pahulje i u Beogradu.

Foto: Zoran Sinko

 

Kako kaže, u narednih desetak dana biće dosta hladno, biće ga, dodaje i sledeće nedelje.

Ristić je rekao da je ove godine došlo do cepanja polarnog vrtloga, dodaje da se ove godine pocepao na tri dela i tako svaki od njih drži hladan vazduh koji cirkuliše u okviru njega i donosi hladnije vreme.

– Evropa će tako ove godine imati više hladnog vremena – rekao je Ristić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija