• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

24.11.2023

12:51

Ovo je najlepša slika danas iz zapadne Srbije: Most uništen u poplavama, spaja 15 sela - završen pre roka

Rina

Društvo

Ovo je najlepša slika danas iz zapadne Srbije: Most uništen u poplavama, spaja 15 sela - završen pre roka

Podeli vest

Od starog mosta koji spaja obale Zapadne Morave i preko 15 sela nakon što ga je u junu odnela vodena bujica, ostale su samo krhotine. To je potpuno otežalo život nekoliko hiljada meštana koji moraju da obilaze oko 40 kilometara kako bi stigli na odredište.

 

- Meni je njiva na jednoj, a kuća na drugoj obali Morave. Pet sati mi traktorom treba da to sve obiđem, a ranije bih samo prešao most. U problemu su i đaci koji takođe sada moraju mnogo duže da putuju do škola. Mi često dolazimo ovde, videli smo da se radi puno parom i zbog toga smo stvarni srećni. Kad vidimo da naša muka nije zaboravljena, kažu meštani plodnih moravskih sela.

Ipak, njihovim mukama mnogo pre nego što se to očekivalo došao je kraj. Od trenutka kad je vodena bujica odnela postojeći most, odmah se reagovalo. Obezbeđena su sredstva i urađeni projekti, kako bi se što pre počelo sa radovima a izgradnja mosta završena je čak i pre predviđenog roka.

- Most je dugačak 103 metra i šorok 6.95, a oslanja se na sedam armiranih betonskih stubova. Sa obe strane mosta biće postavljena zaštitina ograda i pešačka staza, odvojena od kolovozne trake. Na mostu će biti isntalirana i solarna led rasveta, pa će most biti potpuno bezbedan za prelazak kako vozila tako i pešaka i tokom dana i tokom noći, izjavio je za RINU Milan Vilotijević, koordinator izvođača radova "Lotex group".

Foto: Rina

 

 

Sredstva za izgradnju novog mosta preko reke Zapadne Morave koji je žila kucavica ovog kraja obezbedilo je Ministarstvo saobraćaja i građevine.

Foto: Rina

 

 

- Ja sam dobio zahtev od grada Čačka za sanaciju mosta na Zapadnoj Moravi između Mršinaca i Mrčajevaca i taj most je veoma važan jer između Čačka i Kraljeva predstavlja jedini most preko Morave. Izdvojeno je 500 miliona dinara kako bi ovaj most bio izgrađen što pre. Jasno je koliko je on važan za sve meštane zato smo učinili sve da radovi budu završeni u rekordnom roku, rekao je ministar saobraćaja Goran Vesić.

Foto: Rina

 

 

Prema prvim procenama kraj radova na izgradnji novog mosta bio je predviđen za polovinu sledeće godine, međutim zahvaljujući brzini i efikasnosti angažovanih radnika, novi most je završen mnogo pre.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija