• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.11.2023

16:13

Eksplicitni snimak u surduličkoj školi potresao javnost: Naučiti decu da je odnos prema virtuelnoj stvarnosti isto kao prema pravoj!

google maps

Društvo

Eksplicitni snimak u surduličkoj školi potresao javnost: Naučiti decu da je odnos prema virtuelnoj stvarnosti isto kao prema pravoj!

Podeli vest

Tokom jučerašnjeg dana pojavila se informacija da među učenicima i na društvenim mrežama kruži eksplicitan snimak s*ksualnog odnosa učenika šestog razreda u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Surdulici, a kako je nezvanično potvrđeno, snimak zaista postoji i nadležni organi ispituju sve okolnosti.

Današnje generacije, zbog društvenih mreža, ne shvataju kako ta veštačka realnost deluje na njih, zbog čega je neophodno naučiti ih da odnos prema virtuelnoj stvarnosti treba da bude isti kao i prema pravoj realnosti, izjavio je danas predsednik Aktiva direktora novobeogradskih škola Darko Eger.

- Bilo je raznih primera, kao što vidite, čak i najstrašnijih koji su se dešavali od proleća ove godine. Za sve što se dobro, kao i loše, dešava u školi, potrebno je vreme. Ovo sigurno nije bio neki izolovan slučaj u smislu da su ta deca i ranije imala nekih problema -  rekao je on povodom snimka oralnog s*ksa učenika šestog razreda koji kruži u OŠ "Vuk Karadžić" u Surdulici.

Foto: google maps

 

Eger kaže da je okidač za ovakva ponašanja u porodici, u kojoj se stvaraju i artikulišu prve vrednosti koje, napominje on, ukoliko nisu dobro postavljene, vremenom će se negde i pokazati.

- Kada imate pravilno postavljene dobre vrednosne ravni u porodici, pozitivne vrednosti u smislu vrline, one će takođe pokazati rezultat u školi. Moramo da se vratimo na prvu kuću, na porodicu - naglasio je on.

Govoreći o sankcijama koje mogu biti izrečene maloletnicima koji nisu krivično odgovorni, izjavio je da je neophodno da se prvo utvrdi potpuno činjenično stanje, i dodao da ukoliko se incident desio u školi, škola može da izrekne sankciju.

- To može da bude od raznih vrsta ukora, pa konačno i do udaljenja iz škole, pod uslovom da ta deca mogu da se prebace u neku drugu školu, ako je to sve tačno - rekao je Eger.

Sve rade da pokažu kako su opasni!

Zorica Mršević, profesorka fenomenologije nasilja, ističe da deca pokušavaju da prevaziđu činjenicu svog maloletsva čineći neprimerene stvari.

- Očigledno da je nastao trend da nije dovoljno učiniti nešto bizarno, ružno i neprimereno godinama, pre svega mestu, pazite to je škola, nego je potrebno to još i objaviti, razglasiti i time dobiti poene, lajkove, simpatije mnogih vršanjaka, tako da je to suština. Sve rade da pokažu kako su opasni, a pretpostavljaju da ne mogu da dobiti kazne, da tu neće biti sankcija. Škola će zvati roditelje, neki će se nasekirati, neki neće... Ukoliko je pak snimak slat nekim drugim osobama iz osvete, to je tek loše. Oni koji su snimak delili su saučesnici u ovome. Ako se ne bude odreagovalo nakon ovoga na adekvatan način neko će smisliti nešto još gore - ističe Mršević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija