• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

25.11.2023

13:52

Meteorolog Todorović otkriva kakvo nas vreme čeka za Novu godinu: Postoje tri scenarija

printscreen RTS

Društvo

Meteorolog Todorović otkriva kakvo nas vreme čeka za Novu godinu: Postoje tri scenarija

Podeli vest

U Srbiji će danas biti oblačno sa padavinama, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača, a u nižim predelima sa kišom, koja će od sredine dana i posle podne sa daljim padom temperature preći u sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Više padavina biće na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije, u nižim i brdskim predelima formiranje snežnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, na planinama lokalno i više od 30 centimetara.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od tri do sedam stepeni, dnevna temperatura će biti u padu, a sredinom dana i posle podne biće u intervalu od nula na jugu do pet stepeni na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini.

U Beogradu će biti oblačno, vetrovito i hladno, povremeno sa slabom kišom, u višim delovima grada sa padom temperature posle podne i uveče, kratkotrajno i sa susnežicom i snegom. Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja oko četiri stepena, posle podne u padu na dva stepena.

Foto: B.I.

 

 

Nakon zahlađenja koje je usledilo drugom polovinom novembra, ali i prognozi za prvi sneg u nižim predelima naše zemlje, javnost takođe zanima kakvo vreme nas očekuje uoči Nove godine.

Na ovo pitanje, odgovor je dao gost "Pulsa Srbije" meteorolog Nedeljko Todorović.

Odgonetnuo je kakvo će vreme biti uoči nove godine, pa je rekao da je rano za to, ali da postoje tri opcije.

- Vrlo rano je za to, ali da kažem, ovaj ritam novembarski, dakle dva dana otopljenje, naoblačenje, kiša, pa četvrti dan sneg, potom suvo, hladno, pa sve ponovo tako. Dakle, neki ritam po 5-6 dana, tako bi bilo do kraja decembra. Mada je pitanje kako će se namestiti za 31. decembar, ali biće kiša, sneg ili hladno - započeo je meteorolog, pa dodao:

- Ako pogledamo analizu tog datuma, u trećini slučajeva je oblačno i pada kiša, u trećini neko suvo vreme, a u trećini ima snega. Nemoguće je pretpostaviti sa ove vremenske distance. Pouzdanost dugoročnih porgnoza za tačan datum, nije baš dobra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17