• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

03.12.2023

12:57

Počela sezona slava, a mnoge brine cena glavne namirnice na trpezi! Evo da li će doći do poskupljenja pečenja

shutterstock

Društvo

Počela sezona slava, a mnoge brine cena glavne namirnice na trpezi! Evo da li će doći do poskupljenja pečenja

Podeli vest

Svinjska kuga prethodnih meseci desetkovala je torove sa prasićima širom Zapadne Srbije, tako da je ponuda svinjskog mesa smanjena, a potražnja naročito tokom predstojećih prazničnih dana ogromna.

Da li će poskupeti čuveno čačansko pečenje pitali smo, koga drugog, nego pečenjara iz ovog grada.

- Trenutno je cena prasećeg pečenja 2,200 dinara dok je jagnjetina 2,500. Moje mišljenje da neće rasti cena pečenja pre kraja posta, sada je manja potražnja. Međutim, ima nekih indicija da će za vreme Božićnih praznika poskupeti, jer o proizvođači najavljuju neku promenu cene žive vage. Ona je trenutno 450 do 500 dinara, negde se pominje da će biti i 600 dinara što će usloviti nas pečenjare da možda podignemo cenu pečenja. Svakako ćemo se truditi da ispoštujemo potrošače - pojasnio je Nemanja Smiljanić, pečenjar iz čačanskog sela Ježevica.

Foto: Rina

 

On je istakao da su uglavnom svi pečenjari usaglašeni oko cena i tu problema nema, negde oko 95% pečenjara u Čačku imaju istu cenu pečenja.

- U svakom slučaju nama ništa drugo ne preostaje nego da se kvalitetom kao i do sada borimo sa cenama. Mislim da trenutna cena nije preterano skupa za ovakav kvalitet. U svakom slučaju cena zavisi od cene žive vage i trudimo se da to pratimo. Što se tiče jagnjetine, ona je malo skuplja od prasetine, jers u jagnjići izuzetno skupi, međutim ovde tržište više hrli za prasetinom - zaključio je Nemanja pečenjar iz Ježevice.

Zbog velikog broja poznatih pečenjara obilaznica oko Čačka još se naziva i "prase štrase", ako cene poskupe kad prođete ovom deonicom kad stigne račun možda se budete osećali kao da se u nekoj evropskoj metropoli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija