• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer.rs

16.12.2023

08:03

RHMZ upalio meteoalarm! U ovim delovima Srbije očekuje se sneg, a evo kada nam sledi temperaturni obrt!

Shutterstock

Društvo

RHMZ upalio meteoalarm! U ovim delovima Srbije očekuje se sneg, a evo kada nam sledi temperaturni obrt!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, ujutru i pre podne na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiju stiže hladniji vazduh iz srednje Evrope, pa će ovog jutra biti mraza naročito u Vojvodini. Uslovljeno hladnijim vazduhom, u određenim predelima naše zemlje doćiće do snežnih padavina. 

Sneg na planinama, ali i u nižim predelima

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod, sneg se očekuje u brdsko-planinskim predelima, ali i u onim nižim.

Foto: printskrin/rhmz

 

- U toku justra u Timočkoj Krajini slaba kiša ili rosulja, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku u nižim predelima ponegde sa slabom susnežicom ili snegom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom - najavio je RHMZ.

U drugoj najavi RHMZ-a, u naredna 24 časa na Južnoj Moravi sa pritokama vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Upaljen meteoalarm

Žuti meteoalarm zbog snega i leda danas je na snazi u jugoistočnoj Srbiji i na prostoru KiM, a to znači da je vreme potencijalno opasno.

Foto: printskrin/rhmz

 

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objavio je RHMZ.

Kako najavljuju meteorolozi, od ponedeljka sledi porast temperature i toplije vreme od proseka tokom iduće sedmice. Ipak, u jutarnjim satima će biti magle tokom prva tri dana koja se po kotlinama može duže zadržati uz niže temperature u tim oblastima. Sneg će se topiti na planinama tokom dana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovaj deo Srbije biće zavejan u toku noći! I do 30 centimetara snega, a evo šta se očekuje u Beogradu!
Društvo

Ovaj deo Srbije biće zavejan u toku noći! I do 30 centimetara snega, a evo šta se očekuje u Beogradu!

Na severu Srbije i u Beogradu do kraja dana biće suvo i tmurno. U ostalim predelima očekuje se pretežno oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Tokom večeri jug i jugoistok Srbije zahvatiće jači oblačni sistem sa obilnijim padavinama, kišom u nižim i snegom u brdsko-planinskim predelima. Ovaj sistem u nastavku večeri i noći zahvatiće i jugozapadne predele Srbije.

15.12.2023

16:04

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija