• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.01.2024

15:10

Evo kako možete da pomognete porodici Gaćeša: Tri od četiri devojčice su teško bolesne!

Ustupljena fotografija

Društvo

Evo kako možete da pomognete porodici Gaćeša: Tri od četiri devojčice su teško bolesne!

Podeli vest

Nakon vesti da su tri od četiri devojčice, četvorki Gaćeša iz Beograda, dobile dijagnozu cerebralne paralize, veliki broj građana pokazao je interesovanje da uplate novac i pomognu roditeljima.

Iris, Inda i Irina boluju od neizlečive bolesti - cerebralne paralize. Roditelji, Marija i Đorđe Gaćeša, žele što pre da pronađu kliniku u kojoj će moći da se uradi transplantacija matičnih ćelija, jer veruju da ta terapija devojčicama može da pomogne.

Prema prvom predračunu, transplantacija matičnih ćelija za sve tri, po tri ciklusa, koštala bi 65.000 evra. Ipak, roditelji ističu da su tek ušli u proces potrage ka najboljoj opciji i smatraju da je još rano da im se šalje podrška u vidu novca konkretno za lečenje, jer još ne znaju sve detalje.

I dalje smo u potrazi za najboljim rešenjem za transplantaciju matičnim ćelijama. Znaćemo uskoro više i nismo hteli do tada da izlazimo u javnost sa računom ili bilo kojim drugim načinima pomoći. I nama lično se javljaju ljudi i žele da pomognu. Od srca svima hvala! Sve što bude stiglo i preostane mi ćemo proslediti porodicama i deci kojoj je pomoć potrebna - rekla je Marija Gaćeša.

Foto: Ustupljena fotografija

 

Kako pomoći porodici Gaćeša

Ukoliko želite da uplatite novac u znak podrške porodici Gaćeša, to možete učiniti na broj tekućeg računa Banka Intesa, Marija Gaćeša: 160-5100103544052-52

Foto: Ustupljena fotografija

 

Marija ističe da reči predaja i odustajanje ne postoje u njihovom rečniku!

- Nemamo mi vremena za tako nešto. Imamo vremena i snage isključivo za njih, ali odustajanja nema. Da mi neko kaže da treba da odem na Mars za njih peške, naći ću način da odem samo da njima bude bolje. Kao i svaki roditelj što bi uradio za svoje dete. Nikada se do sada nisam zapitala: zašto baš mi!? Ako se vratim na priču o datumima, potvrda o cerebralnoj paralizi za Iris i Indu je došla na Svetu Petku, na isti dan kada su začete pre dve godine. Sve je na praznike: rođene su na Veliki petak, termin je bio 4. avgust na Blagu Mariju, Irinina dijagnoza je na dan Vasilija Ostroškog. Neverovatno! Ali one su naš Božji dar - priča nam Marija


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija