• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.01.2024

18:11

Hit snimak! Lansirali bure visoko u nebo zbog ovog verovanja! Ludilo u Klisi kod Novog Sada (VIDEO)

Shutterstock

Društvo

Hit snimak! Lansirali bure visoko u nebo zbog ovog verovanja! Ludilo u Klisi kod Novog Sada (VIDEO)

Podeli vest

Novosadsko predgrađe Klisa postalo je najpoznatiji deo Srbije kada je reč o proslavi Božića. Nastanjeno šarolikim stanovništvom, najpoznatije je po Najlon-pijaci i Okružnom zatvoru, ali i „tradicionalnoj“ proslavi Badnje večeri.

Vatrometi, petarde i ogroman ogranj ali i nešto što je ličilo na zvukove haubica, mitraljeza i pušaka, odjekivali su od kasnog popodneva do iza ponoći svuda naokolo.

Tradicionalno, u Klisi je napravljen najveći oganj u Srbiji na kojoj se palio badnjak. Ove godine, kupljeno je 100 metara drva, od kojih je 40 upotrebljeno a preostalih 60 metara podeljenjo onima kojima je to bilo potrebno.

Ali jedan snimak je bio potpuni "hit" na društvenim mrežama, iako ono što su uradili nije bilo nimalo naivno.

Neko bi pomislio da se rađa srpski svemirski program, jer su Klisani sve uradili krajnje ozbiljno! Reč je o lansiranju bureta u visinu. Navodno, ako bure odleti visoko, biće rodna godina, ako odleti još više, privreda će procvetati, a ako baš, ono, dotakne nebo – Srbija promptno ulazi u Evropsku uniju, priča se po Klisi.

Na snimku se vidi da je bude poletelo visoko u nebo. Procene o tome da li je ovo bilo dovoljno za ulazak Srbije u EU. su različite, ali jedna stvar je sigurna. Da je bure palo bilo kome na glavu, teško da bi taj uspeo da preživi.

Srećom, sve se završilo dobro, a "svemirski program" u Klisi ima budućnost. U svakom slučaju ovim majstorima zavideće i raketaši PVO jedinica sa Detelinare.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija