• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2024

11:22

Srbin u SAD prodaje kiseli kupus i kajmak i zgrće pare! "Ubo" lokaciju, dolari samo kaplju (VIDEO)

Printskreen

Društvo

Srbin u SAD prodaje kiseli kupus i kajmak i zgrće pare! "Ubo" lokaciju, dolari samo kaplju (VIDEO)

Podeli vest

Kad god Dragan dođe u srpsku pravoslavnu Crkvu Sveti Sava u Los Anđelesu, obavezno svrati u obližnju radnju po kiseli kupus, možda kajmak ili kore za pitu...

Kiseli kupus usred Los Anđelesa, kajmak?! Da Dragan nije snimio, mnogi ne bi verovali... Da je Čikago ili neki drugi "srpski grad" u Americi niko se ne bi toliko začudio, ali grad Holivuda i glamura...

Za Srbe koji žive u Kaliforniji, biznis kojim se Dušan bavi već 15 godina nije novost. Posle dve radnje sa domaćom robom u San Hozeu, otvorio je i treću u Alhambri, koja pripada Los Anđelesu, a u koju naši ljudi redovno svrate, posebno posle odlaska u Crkvu Sveti Sava.

Upravo je tako u losanđeleskom Čajnataunu nikao market gde se može kupiti sva naša roba, i ne samo srpska nego nekadašnja jugoslovenska.

Od svega pomalo ima baš za svakoga, ne samo srpske nego i bosanske i hrvatske robe, ali i bugarske i rumunske jer ih tamo, kao i Srba, ima dosta a željni su đakonija iz zavičaja.

Dušan kaže da kod njega ima svega - i kiselog kupusa i mesa, salame, kora za pitu, naših sireva, kajmaka, džemova, pića, sokova... A pošto ima i drugih željnih Evropljana, Dušan drži i mađarsku hranu, italijansku pršutu, svakojake rakije, vina i piva pa mu svraćaju Evropljani iz svih zemalja Starog kontinenta.

- Imam i zamrznute bureke, ćevape, lepinje, torte iz Srbije - nabraja biznismen koji već 15 godina ima razrađen posao u kojem se na nostalgiji odlično zarađuje!

- Često sam dolazio ovde u našu Crkvu Sveti Sava u Los Anđelesu i tako sam odlučio da otvorim prodavnicu! Ima robe za sve Evropljane, ne samo za Srbe - kaže Dušan kojem dolaze i Grci i Francuzi.

Kaže i da mu je sva roba sveža, nema ničeg bajatog jer se rafovi popunjavaju svakog četvrtka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija