• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/P.I.

13.01.2024

13:33

Milanu žena otela dete i odvela u Nemačku: Bivša tašta maznula alimentaciju, a tast mu naneo telesne povrede

Privatna arhiva

Društvo

Milanu žena otela dete i odvela u Nemačku: Bivša tašta maznula alimentaciju, a tast mu naneo telesne povrede

Podeli vest

Milanu Kojoviću iz Beograda, bivša žena i majka njegove maloletne ćerke (13), kako kaže za Informer.rs, nanela je najveću bol. Kako tvrdi, otela mu je dete, i bez njegovog znanja odvela u Nemačku gde radi njen sadašnji muž.

Za Informer.rs Milan otkriva detalje dana, kada je sasvim slučajno od nepoznatog muškarca saznao da mu je dete oteto.

- Bivša žena mi je odvela dete u Nemačku, napustili su teritoriju Srbije. Imam izjavu policije. Saopštili su mi kada su proverili po matičnim brojevima da su 11. aprila u 15:34  napustili zemlju - počinje Milan.

- Sve sam saznao kada sam otišao u Kragujevac, gde je dete bilo prijavljeno da živi na adresi. Inače, poslednjih šest meseci sam samo na sat vremena viđao dete. Bivša žena je uvek nalazila neki razlog da mi je ne dovede. Otišao sam na adresu u Kragujevac. Vrata mi je otvorio nepoznati čovek. Rekao mi je da su nestali. Ostavili su pismo da se sele, nisu platili račune, kao i neki deo kirije.

Potreseni otac kaže i da je dete izostajalo iz škole.

- Stan u kojem su živeli je bio u lošem stanju. Čovek mi je pokazao snimak i rekao da vidim u kakvim uslovima je dete živelo. Potom sam otišao u školu. Razredna mi je rekla da dete nije tu od početka nastave nakon raspusta. Bio je osmi dan kako niko ne pravda časove, nakon čega ona po zakonu mora da obavesti Centar za socijalni rad - priča Kojović.

Milan nije časio časa, već je istog trenutka otišao kod svog advokata a nakon toga u sud. 

- Obavestio sam mog branioca, i sudu smo poslali dopis. Poslednji put kada sam je video, ona je bila loše, i svaki put je bila uplašena. Kada smo se viđali tražila je da idemo u pekaru pored zgrade gde živi, a ja sam heto da idemo svuda. Taj poslednji susret, dogodio se pre mesec i po dana kada je ona i meni i psiholozima na svako pitanje odgovarala negativno. Dete je pod uticajem majke, a tada je bila opservacija oca i deteta od strane Socijalnog rada. Oni su, sve mi se više čini temeljno radili mesecima na ovome, da dete odvoje od mene i skrivali su je kako mi nešto ne bi rekla. Zato su izmišljali kako je bolesna. Inače, moja bivša žena, majka moje ćerke ima još troje dece iz ovog braka sa tim čovekom - kaže Milan.

Kako navodi, sudi se sa bivšom suprugom.

- Ja sam nju tužio pre godinu dana zbog oduzimanje maloletnog lica. Ona je čak i suđenje jednom napustila i zbog toga ima krivičnu prijavu. Nije mi omogućavala da viđam dete. Znate kako, ja nemam nikakve informacije, ja svoje dete nisam viđao a taj njen muž je radio u Nemačkoj. Zvao sam je svaki dan i svaki sat, ali mi se nije javila. Inspektor mi je rekao da ju je dobio na telefon i da je rekla kako je u Nemačkoj. Imam saznanja da nije otišla na odmor, nego za stalno. Njen muž je dobio papire za porodicu, a ja se sada nadam da će sve biti kako treba i da ću videti svoje dete. Nadam se da će mi neko pomoći u ovoj borbi - kaže on.

Milan kaže da je gajio sve nade da će ponovo videti svoje dete, ali se to nije desilo. Pre nekoliko dana, otišao je u poštu da uplazi alimentaciju, a poštar je na adresu odneo novac. Taj isti nova, trebalo je da preda Milanovoj bivšoj ženi, ali ga je daš njenoj majci, Milanovoj bivšoj tašti. Tom prilikom, nastali su novi problemi. 

- Otišao sma da uplatim alimentaciju za dete i ako su oni još preko, nije ni dolazila za Srbiju. Postar u Kragujevcu ode na adresu da odnese novac, ali ona nije bila na adresi, već njena majka koja je rekla poštaru "e, daj meni to mi je ćerka",  i ovaj čovek isplati njoj a na uplatnici druga osoba drugo prezime majka deteta mora njoj lično da isplati. Ja odem u poštu u Kragujevac kod šefa tu nastane haos, pošalje poštara sa mnom da mi pokaže kome je isplatio novac. Otišli smo na adresu, oni su prizanli da su uzeli novac i tada su nasrnuli na ans, tačnije moj bivši tast kojimi je naneo povrede. Prijavio sam sve policiji, ostao sam bez deteta, sada i bez novca za to isto dete, dobio sam batine ni kriv ni dužan i ne znam šta i kuda dalje - priča nam Milan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15