• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.01.2024

19:51

Hitno se oglasio RHMZ! Dve opasne pojave će pogoditi Srbiju tokom noći - Kiša i olujni vetar u ovim delovima, ali to nije sve!

Shutterstock

Društvo

Hitno se oglasio RHMZ! Dve opasne pojave će pogoditi Srbiju tokom noći - Kiša i olujni vetar u ovim delovima, ali to nije sve!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da će se naoblačenje sa kišom, koje je zahvatilo severnu i zapadnu Srbiju, kao i područje Beograda, uveče i noću proširiti i na ostale predele naše zemlje.

- Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata i ponegde u planinskim predelima - upozorava RHMZ.

Foto: printskrin RHMZ

 

Pored kiše praćene olujnim vetrom u pojedinim delovima, RHMZ je upozorio da se u noći između srede i četvrtka očekuje pojava ledene kiše.

- Kiša koja se ledi pri tlu očekuje se u noći između srede i četvrtka (17/18.01.), kao i u četvrtak ujutro (18.01.) i pre podne na širem području istočne Srbije - u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, kao i u planinskim predelima u ovoj regiji - stoji u upozorenju RHMZ.

Ovo je najavljeno za 17. i 18.01.2024. godine.

Foto: printskrin RHMZ

 

Sutra vetrovito i još toplije

- Sutra, 18. januara, vetrovito i još toplije, maksimalna temperatura od 15 do 20 stepeni Celzijusa, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno vreme pa se u jutarnjim i prepodnevnim satima očekuje kiša koja će se lediti pri tlu - navodi se na sajtu RHMZ.

Kako dalje navode, očekuje se intenzivno topljenje snega na planinama.

- Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će imati udare i olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima. Kasnije posle podne vetar u slabljenju - stoji u najavi RHMZ.

Foto: printskrin RHMZ

 

U petak i subotu zahlađenje sa snegom, u nedelju suvo i hladno

Dalje navode da se u petak (19.01.) očekuje naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u drugom delu dana i u ostalim predelima. Takođe ističu da će početi da duva jak severni i severozapadni vetar.

- U subotu (20.01.) na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti u slabljenju - navodi se.

U nedelju (21.01.) suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

Upaljen meteo alarm

U istočnoj Srbiji danas je na snazi narandžasto upozorenje zbog snega i leda, a to znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Foto: printskrin RHMZ

 

Žuti meteo alarm upaljen je u svim ostalim delovima Srbije zbog snega i leda, a u Banatu zbog jakog vetra. Meteo alarm nije na snazi jedino na području Srema i Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija