• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2024

09:43

U ponoć na prelazu u Bogojavljensku noć zamislite želju na ovaj način! Nebo se otvara i sluša, budite spremni!

Starsportphoto, Pexels

Društvo

U ponoć na prelazu u Bogojavljensku noć zamislite želju na ovaj način! Nebo se otvara i sluša, budite spremni!

Podeli vest

Bogojavljanje je hrišćanski praznik koji se praznuje 19. januara, uoči Krstovdana.

Na Bogojavljanje, na reci Jordanu, je prvi put objavljena tajna Svete Trojice i prvi put su se zajedno pojavili Otac, Sin i Sveti Duh, koji su u obliku goluba u trenutku krštenja, sleteli na glavu Isusa Hrista.

Prema predanju Srpske pravoslavne crkve, dok je Isus Hrist izlazio iz vode otvorilo se nebo i na njega se u obliku goluba spustio Sveti Duh sa rečima: ''Ovo je sin moj ljubazni, koji je po mojoj volji.''.

Običaji za Bogojavljenje

Smatra se da se za Bogojavljenje nebo otvara, i da se sve želje ostvaruju. Na ovaj dan se, takođe, u crkvama i hramovima sveti vodica koja se unosi u kuću za zdravlje i blagostanje ukućana, a čuva se do narednog Bogojavljenja.

Takođe, na Bogojavljenje se u svakom gradu dešava tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst.

Foto: infozija.rs

 

Veruje se da mlade devojke na ovaj dan mogu sanjati lik svog budućeg muža tako što će uoči Bogojavljanske noći ispod jastuka staviti ogledalo.

Kako zamisliti želju za Bogojavljanje?

Osamite se i jasno definišite šta želite, možete i na papir zapisati svoju želju

Zapitajte se zašto nešto želite i osetite emociju vaše želje

Pomolite se Bogu i zahvalite na svim blagoslovma koje imate

U ponoć uoči Bogojavljenja, izađite napolje ili na terasu i pogledajte u otvoreno nebo

Jasno izgovorite ili pomislite vašu želju

Verujte da će vam se želja ostvariti

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija